Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite animals uitgelegd: wolven, zwijnen, kippen, kraaien en kikkers in Fortnite locaties

Waar je alle wilde diersoorten vindt en welke beloningen ze opleveren.

Animals werden geïntroduceerd aan het begin van Fortnite Chapter 2 Season 6 waardoor er eindelijk wilde dieren naar het eiland kwamen

Om te profiteren van hun gevarieerde loot en andere features- zoals het rijden op bepaalde dieren - moet je naar specifieke gebieden van de map gaan om de locaties van wolven, zwijnen, kippen, vogels, en kikker te vinden in Fortnite.

Hieronder ontdek je alle locaties waar je dieren kunt vinden en krijg je meer informatie over alles wat we weten over wilde dieren.

Op deze pagina:

Meer uitleg over::

Locaties:

Animals en locaties van dieren in Fortnite

Animals en wilde dieren verwijzen naar de vijf wezens die je regelmatig tegenkomt op de map: wolven, zwijnen, kippen, vogels en kikkers. Omdat Raptors, Loot Sharks en Klombos ook op het eiland wonen, is het goed mogelijk dat je ze af en toe tegenkomt.

Zwijnen zijn een van die dieren die je kunt tegenkomen op het eiland.

Voor het doden van verschillende diersoorten in Fortnite levert je verschillende soorten loot op - meestal zijn dat meat en berries, maar voor het doden van kraaien en kippen kan je ook beloond worden met wapens.

Dieren komen overal op de map voor, maar omdat ze kunnen rondzwerven, zal je ze niet elke wedstrijd op dezelfde plekken. Afhankelijk van de diersoort kan het ook goed zijn dat ze de voorkeur aan bepaalde plekken geven.

Ondanks dat dit niet zeker is, raden we je toch aan om bepaalde dieren op specifieke plekken te gaan zoeken.

Hieronder vind je de favoriete locaties van de verschillende dieren in Fortnite:

  • Zwijnen kun je meestal in hokken van boerderijachtige gebieden vlakbij bergen vinden.
  • Wolven hebben de neiging om in bossen en het platteland rond te zwerven en durven zelfs naar gebouwen te gaan om spelers op te jagen.
  • Kippen vind je meestal vlakbij landbouwgebieden en het platteland.
  • Kikkers houden ervan om vlakbij rivieren rond te springen.
Je kunt ook dieren vinden die alleen op verkenningstocht gaan op het eiland.

Wanneer je op ze jaagt, dan raden we je aan om er zeker van te zijn dat de Sound Effects van de game op 100% staan. Elk dier heeft namelijk zijn eigen unieke geluid dat je kunt horen als je bij hen in de buurt komt - of je ze nu kan zien of niet

'Visualize Sound Effects' in de geluidsinstellingen van Fortnite aanzetten, kan je helpen om hun locatie te achterhalen. Die laatste wijst je de weg via je HUD als je er in de buurt komt.

Zet 'Visualize Sound Effects' aan om de dieren sneller te kunnen vinden.

Fortnite animal loot drops

Elk animal dat je doodt in Fortnite levert je verschillende soorten loot op en daarmee kun meer health of shields krijgen. Sommige dieren laten zelfs wapens vallen als je ze verslaat.

Hieronder vind je de loot die elke diersoort laat vallen in Fortnite:

Fortnite animal Loot die ze laten vallen
Kikker
x1 meat
Wolf
x3 meat
Zwijn
x2 meat
x2 mushrooms
Kippen
x1 meat
Als ze gloeien in het paars, dan laten ze een Epic weapon vallen
Als ze een oranje gloed afgeven, dan laten ze een Legendary weapon vallen
Vogel (kraai)
x2 meat
Als ze gloeien in het paars, dan laten ze een Epic weapon vallen
Als ze een oranje gloed afgeven, dan laten ze een Legendary weapon vallen

Locaties van wolven in Fortnite

Wolven zwerven meestal rond in roedels van drie of vier, maar de kans dat je er een tegenkomt die op zijn eentje het eiland verkent, is niet onbestaande. Je kunt ze normaal gezien vinden aan de rand van bossen of al zwervend door het platteland.

In Fortnite Chapter 3 Season 3 is de kans groot dat je een wolf op het platteland rond The Daily Bugle tegenkomt.

Hier vind je wolven in Fortnite Chapter 3 Season 3.

Als er een wolf vlakbij is, dan hoor je veel geblaf en gehuil, dus houd je oren goed open. Wie de 'Visualize Sound Effects'-optie heeft aangezet zal vervolgens een wolf-symbool op de HUD zien verschijnen.

Bij het doden van een wolf krijg je drie stukken Meat als loot, daarmee kunnen spelers hun health terug aanvullen. Het is nu ook mogelijk om op wolven te rijden en ze als voertuig te gebruiken. Een wolf doden is dus niet altijd het beste wat je kunt doen als je er een tegenkomt

Je kunt ook wolven op hun eentje vinden.

Locaties van zwijnen in Fortnite

Zwijnen zwerven meestal op zichzelf rond vlakbij bergen of in gebieden waar veel hout is op de Fortnite map.

In Chapter 3 Season 3 kun je zwijnen vinden bij de Logjam Lotus, Rave Cave en Shifty Shafts. Omdat zwijnen vaak voorkomen in hokken en niet zo graag op het eiland rondzwerven, raden we je aan om ze gedurende een match vooral bij de Shifty Shafts te gaan zoeken.

Hier vind je zwijnen in Fortnite Chapter 3 Season 3.

Als er een zwijn in de buurt is, dan hoor je een knorrend geluid - blijf het steeds luidere geluid volgen en je zal uiteindelijk bij een zwijn uitkomen. Wie de 'Visualize Sound Effects'-optie heeft aangezet zal vervolgens een zwijn-symbool op de HUD zien verschijnen.

Zwijnen zijn erg agressieve dieren die je aanvallen wanneer ze je zien, maar als je besluit om voor hen te vluchten, zullen ze je niet volgen. Hun grootte zorgt ervoor dat ze een gemakkelijk doelwit zijn en net zoals bij wolven, kun je op zwijnen rijden en ze als voertuig te gebruiken.

Het doden van zwijnen levert je twee stukken Meat en twee mushrooms op. Met meat vullen spelers hun health aan en mushrooms leveren dan weer verbeterde shields op.

Locties van kippen in Fortnite

Bij je zoektocht naar kippen in Fortnite is het altijd een goed idee om te gaan kijken op een van de boerderijen, bossen of gewoon eens over het platteland te wandelen. Je komt kippen meestal in groepen van twee of drie of alleen tegen, het duurt gewoonlijk niet lang tot je er een zult vinden.

Jammer genoeg zul je in Chapter 3 Season 3 geen kippen op het eiland kunnen vinden omdat ze bij de start van dit season allemaal zijn weggehaald.

Als je vlakbij een kip komt, dan hoor je een steeds luider wordend kakelend geluid als je dichtbij komt. Wie de 'Visualize Sound Effects'-optie heeft aangezet zal vervolgens een kip-symbool op de HUD zien verschijnen.

Kippen zijn geen agressieve dieren, dus wat je ook doet, ze zullen je nooit aanvallen. Ze zullen echter wel snel wegrennen en daarom is het aangeraden om ze zo snel mogelijk op te jagen voor jij je prooi verliest of de aandacht van een andere speler trekt.

Je kunt kippen ook gebruiken om er in Zelda-stijl over de map mee te vliegen - spring zeker van een hoger gebied, want anders zal je nergens naartoe gaan.

Kippen doden levert je een stuk meat op en dat laatste kunnen spelers dan weer gebruiken als health item. Wie geluk heeft komt een in het paars gloeiende kip tegen die je beloont met een Epic weapen, een oranje gloeiende kip laat dan weer een legendary weapon vallen.

Locaties van vogels in Fortnite

Vogels, ook bekend als kraaien, zijn passieve dieren die in het luchtruim van de Fortnite map vliegen en zijn erg moeilijk te vinden omdat ze geen specifieke spawn-plek hebben. Om je te helpen bij het lokaliseren van vogels is het aangeraden om de 'Visualize Sound Effects'-optie aan te zetten zodat je een vogel-symbool op je HUD ziet als er eentje vlakbij is.

Je schakelt een vogel het makkelijkste uit als hij op de grond is geland of is neergestreken op een structuur, het is makkelijker om te richten op een vogel die stilzit. Ondanks dat je niet wil dat de kraai ontsnapt, heeft hij niet veel health. Dus als je veel zelfvertrouwen met een wapen hebt, dan is het aangeraden om de vogel meteen te doden voor zijn loot.

Een vogel doden levert je twee stukken meat als loot op, die laatste kunnen als een health item worden gebruikt. Paars gloeiende vogels belonen je met een Epic weapen, een oranje gloeiende vogel laat dan weer een legendary weapon vallen.

Vindplaatsen van kikkers in Fortnite

Door hun kleine gestalte zijn kikkers een van de moeilijkst te vinden dieren in Fortnite. Het beste dat je kunt doen, is naar een gebied vlakbij het water en luister of je gekwaak kunt horen. Wanneer je dichtbij een kikker bent en de 'Visualize Sound Effects'-optie hebt aangezet, dan zal er vervolgens een kikker-symbool op de HUD verschijnen.

Er zijn geen kikkers beschikbaar in Fortnite Chapter 3 Season 3.

Kikkers kunnen erg snel zijn.

Hoewel kikkers je nooit aanvallen en je ze met een kogel kunnen doden, kunnen ze toch erg snel wegspringen. Daarom is het een goed idee om een kikker van op een afstand te volgen tot hij stilzit waardoor je de kans krijgt om hem snel te doden.

Vervolgen laat de kikker een stuk meat vallen dat je als healing item kunt gebruiken.

Wie graag meer ontdekt over Fortnite Chapter 3 Season 3, klikt best eens door naar de gidsen rond Loot Sharks en Raptors. Heb je toch nog meer hulp nodig, klik dan ook zeker eens door naar onze artikels over de Vibin' quests en de Battle Pass en de locatie van Darth Vader.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties