Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Forspoken release uitgesteld naar begin 2023

Voorspelt releasedatum voor tweede keer fout.

De Forspoken releasedatum wordt voor de tweede keer uitgesteld. De game komt nu op 24 januari 2023 uit voor PlayStation 5. Dat meldt uitgever Square Enix via Twitter.

Square Enix heeft de 'strategische keuze gemaakt' om Forspoken uit te stellen naar eind januari naar aanleiding van lopende gesprekken met zijn belangrijke partners. Square Enix laat daarnaast weten dat alle elementen in de game klaar zijn en dat hij nu bezig is met de finale afwerking.

Het kan echter ook zijn dat de uitgever rekening houdt met de overlappende release van een andere grote game. Sony liet gisteren immers weten dat God of War in november uitkomt.

Dat de game wordt uitgesteld zal Square Enix ongetwijfeld iets meer ademruimte geven in zijn drukke schema. Dat laatste omvat onder andere de Final Fantasy 16 release in de zomer van 2023 en de Final Fantasy 7 Rebirth release in de winter van 2023.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties