Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite start countdown naar nieuw groots event

Einde van het seizoen in zicht.

Fortnite telt opnieuw af naar een groot event dat het seizoen moet afsluiten. Op verschillende plekken in de game is een klok verschenen. De klok telt af naar zaterdag 30 mei 20u05.

De countdown klok is te zien in de game zelf, maar ook in de lobby. Vermoedelijk telt Fortnite af naar een nieuw groot event dat het verhaal van de game vooruit duwt, vergelijkbaar met de vulkaanuitbarsting en het gevecht tussen een monster en robot in Fortnite Chapter 1.

Het is voor het eerst dat we een dergelijk event krijgen in Fortnite Chapter 2, dat van start ging nadat de map verzwolgen werd in een zwart gat.

Het betekent het einde van een extra lang seizoen geïnspireerd door spionnen als James Bond. Hoe de game gaat veranderen weten we nog niet, maar er zijn al mysterieuze buizen verschenen waar energie door loopt in de menu's van Fortnite en in de kamer van spionnenbaas Midas staat nu ook een vreemd apparaat.

In het midden van de map, bij de Agency Headquarters zijn onder water nu ook luiken te vinden met mysterieuze gloeiende energie. De laatste dagen zien we ook steeds meer wolken rond die locatie hangen. In de patch die vandaag online ging, zijn ook hints te vinden naar de evolutie van de game. Het portret in de kamer van Midas vertoont bijvoorbeeld vreemd gedrag.

Fortnite Chapter 2 Season 3 start pas op donderdag 4 juni, dus we mogen er wel vanuit dat het grootse event over een periode van vijf dagen zal plaatsvinden.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties