Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Details Forge Mode in Halo 5 bekendgemaakt

Modus pas een maand na release van de game beschikbaar.

Ontwikkelaar 343 Industries komt met details over de Forge Mode in Halo 5: Guardians. Deze modus is vanaf december van dit jaar beschikbaar.

343-medewerker Tom French meldt op de Halo Waypoint site dat de ontwikkelaar het bouwproces in Forge Mode heeft gestroomlijnd. Zo klikt de camera niet meer automatisch vast aan een object dat je aan het aanpassen bent. Je hebt in de Forge Mode van Halo 5 de optie om objecten vanuit elke hoek te bekijken.

Een nieuwe feature in de modus is het verbinden van objecten om ze als één voorwerp te laten bewegen. Je hebt tevens de optie om verschillende voorwerpen aan elkaar te 'lassen'. Dit stelt je onder andere in staat om bijvoorbeeld verkeerspionnen aan een voetbal vast te maken en deze vervolgens rond te laten rollen.

French geeft ook aan dat de Forge 1600 objecten bevat. Al deze objecten zijn volgens de ontwikkelaar nieuw. 343 voegt tevens een aantal nieuwe typen objecten aan de modus toe, zoals FX emitters, decals en chroma screens. Objecten en gebouwen in de Forge zijn bovendien met meer dan honderd verschillende kleuren te versieren.

De Forge Mode is beschikbaar op elke Arena of Breakout map. 343 heeft daarnaast een aantal nieuwe maps voor de modus ontworpen. Dit zijn grote lege ruimtes die enkel markeringen aan de uiteinden van de map bevatten.

Halo 5: Guardians komt op 27 oktober exclusief uit voor de Xbox One. Kenneths Halo 5 preview lees je op de site.

Cover image for YouTube videoBuilding the Biggest Forge Yet - Halo 5: Guardians

Nog even tijd? Lees dan ook:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Halo 5: Guardians

Xbox One

Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties