Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

For Honor - Zo Parry en Guard Break je met de juiste timing

Zo breek je de verdediging van de tegenstander.

In een game die rond melee combat draait zoals For Honor draait is het belangrijk om te leren hoe je de aanvallen van de tegenstander moet blokken. Maar als je echt goed wilt worden moet je ook leren hoe je een aanval met aan parry afslaat. Met een parry blok je niet alleen de schade van je vijand, maar gebruik je zijn aanval tegen hem. Een goed getimede parry kan het momentum van een gevecht keren.

De eerste stap is dat je leert om de gevechtsanimaties in For Honor leert lezen. Daarom raden we je aan om de in-game tutorials aandachtig te doorlopen en alle gameplay mechanics te leren kennen. Dit geeft je een goede feel voor de verschillende animaties in de game. Deze kennis moet instinctief komen en is zeer moeilijk met tekst uit te leggen. Een goede eerste stap om de timing van de verschillende animaties onder de knie te krijgen is om eerst het blokken van aanvallen te oefenen, pas daarna kun je aan een parry of guard break beginnen denken. Als je denkt dat je er klaar voor bent, lees je een meer gedetailleerde uitleg over deze geavanceerde technieken verder in deze gids.

In veel opzichten lijkt For Honor op een traditionele fighting game. Alle aanvallen hebben animatie prioriteiten en frame data die eerder aan dezelfde systemen als een Tekken of Street Fighter doen denken. Benader dus een aanval blokken of een parry en guard break uitvoeren net zoals je dat in een fighting game zou doen. Dit brengt je in de juiste mindset.

Correct een Parry uitvoeren in For Honor

Een parry uitvoeren vereist geen ingewikkelde knoppencombinaties en is simpel uit te voeren. De kunst zit in de juiste timing. Wacht tot je vijand een aanval uitvoert en wees klaar om zijn uitval af te slaan. Alle personages in For Honor voeren een parry op dezelfde manier uit: door een heavy/sterke aanval op het juiste moment en in de juiste richting uit te voeren.

Timing is dus absoluut cruciaal. Je heavy attack moet de vijandige aanval in het midden van de aanval onderbreken. Als je te laat aanvalt, mis je de parry en incaseer je evenveel schade als wanneer je niet blokt. Als je te snel aanvalt, mis je opnieuw je parry en ligt heel je verdediging open.

Om de timing onder de knie te krijgen moet je natuurlijk veel oefenen, maar het is ook belangrijk om steeds het icoon met de richting van de vijandelijke aanval in het oog te houden: wanneer de aanval start flits het icoon rood op en doet dit nog een keer opnieuw net voor wanneer de aanval landt. Dit is een goed hulpmiddel om je parry perfect te timen.

Als je de parry goed uitvoer en je de tegenaanval goed plant, wordt je tegenstander weggeduwd en ben je in het voordeel. Als je snel genoeg bent is je volgende aanval een gegarandeerde treffer. Je moet snel en trefzeker zijn. Je kunt kiezen om je parry met een snelle aanval te vervolgen, maar vaak is het beter om een guard break te proberen. We leggen deze move ook even uit.


Meer For Honor tips:

For Honor tips en tricks - 9 dingen die elke beginner moet weten


Correct een Guard Break uitvoeren in For Honor

Een goede opvolger van een parry is een guard break, zeker als het gevecht vastzit. Een guard break gebruik je om door het blok van je tegenstander te breken en een opening te forceren. Hierdoor krijg je natuurlijk de mogelijkheid om een hoop zware schade uit te delen. Daarom is de guard break misschien wel de belangrijkste move die je in For Honor onder de knie moet krijgen, zeker als je in man-tegen-man gevechten een voordeel wilt krijgen.

Een guard break voer je uit door op de PS4 op Vierkantje en op Xbox One op X te duwen. Hierdoor doe je een snelle aanval (meestal een soort van kick) die de concentratie van je vijand onderbreekt. Als je hierna nogmaals een guard break, zet je een tackle in. Hierdoor eindigt je tegenstander op de grond en heb je voldoende tijd om een sterke aanval uit te voeren.

Pas echter wel op: een guard break onderbreekt de vijandige aanval niet. Daarom raden we aan om het na een succesvol parry te doen. Als je vijand dus een sterke aanval opwindt bereik je met je guard break enkel dat je na een snelle kick een zwaard in je gezicht krijgt. Doe dus alleen een guard break wanneer je zeker weet dat het veilig is en dat je genoeg tijd hebt.

Maar denk er aan: een guard break kan ook onderbroken worden. Lees verder om te leren hoe dit moet.

Correct een Counter Guard Break uitvoeren in For Honor

De guard break counter komt in de 'Advanced Practice'-tutorial aanbod, maar deze legt de move niet echt goed uit. We proberen deze cruciale For Honor move zelf wat beter uit te leggen.

Als je tegenstander een guard break probeert, kun je deze counteren door op het juiste moment zelf een guard break uit te voeren. Timing is ook hier weer cruciaal en daar gaat de in-game tutorial de mist: de game vertelt dat je een counter guard break moet doen wanneer je tegenstander zijn eigen guard break start. Dit is echter niet juist.

Je moet je counter guard break uitvoeren precies op het moment dat de vijandige guard break jou raakt. Gebruik het geluid van je schild dat geraakt wordt als een hulpmiddel.

Net als bij een parry moet je timing heel erg precies zijn. Als je de counter guard break succesvol uitvoer zie je een flits licht en wordt je tegenstander weggeduwd. Hierdoor wordt de gevechtssituatie geneutraliseerd en kun je terug opnieuw een goede opening voor een parry zoeken en dus terug naar het begin van deze gids gaan.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties