Skip to main content

For Honor tips en tricks - 9 dingen die elke beginner moet weten

Red je eer met deze tips.

For Honor draait niet enkel om elkaar in mootjes hakken en is heel wat complexer dan je denkt. Daarom is het belangrijk dat je de fijne kneepjes en subtiliteiten van de gevechten snel onder de knie krijgt. Met deze For Honor tips helpen we je in ieder geval al een eindje op weg.

Voor we aan de echte tips beginnen, moet je niet verwachten dat je meteen een expert wordt. Hoewel de leercurve niet onmogelijk stijl is, is het wel belangrijk dat je rustig de tijd neemt om te oefenen. Speel een tijdje met hetzelfde personage tot je de basis onder de knie hebt. Probeer dus niet meteen met elk type vechter goed te worden.

For Honor heeft een unieke mix van fighting game mechanics en action combat. Zet dus al je vooroordelen over dat soort games aan de kant en speel het zeker niet als een klassieke action-RPG of simpele hack-and-slasher.


Meer For Honor tips

For Honor - Zo Parry en Guard Break je met de juiste timing


Bekijk de hero filmpjes en speel de tutorials

Bekijk op YouTube

Hoewel je waarschijnlijk denkt dat introductievideo's en tutorials tijdverlies zijn, moet je toch echt even een moment vrijmaken om die in For Honor te bekijken en te spelen.

De game start met een tutorial, maar dat is slechts een basisversie. Als je daarmee klaar bent, ga je naar Play > How to Play en daar kies je Advanced Practice.

Kies met welke vechter je wilt oefenen. De tutorial past zich aan de subtiliteiten van je gekozen klasse aan. Als je daarmee klaar bent, moet je ook de Basic en Advanced videos voor je held bekijken.

Je kunt die filmpjes zelfs pauzeren als je vindt dat alles te snel gaat. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om alles wat in de filmpjes besproken wordt goed te begrijpen.

De tutorials belonen je bovendien met in-game currency die je gebruikt om nieuwe helden te unlocken en gear te kopen. Je kunt die beloning wel maar één keer verdienen.

De moveset pagina is je beste vriend

Elke hero heeft zijn eigen moveset, die je altijd in de Moveset pagina onder How to Fight (en dus niet How to Play) kunt vinden. Om die pagina te vinden, ga je naar Customise > Heroes.

Je personage heeft drie attack chains. Light/Light/Heavy is bijvoorbeeld de meest standaard aanval. Het is erg belangrijk om op zijn minst een blik op de pagina te werpen om er zo achter te komen wat je standaard aanvallen zijn.

Op dezelfde pagina vind je tevens een legende van alle icoontjes. Zo zijn sommige aanvallen niet te blokkeren, terwijl andere dat juist weer wel zijn als ze tot een bepaalde combo behoren. Die aanvallen leer je alleen door simpelweg de pagina goed te bestuderen.

Maak je overigens geen zorgen - er zijn niet oneindig veel combo's die je uit het hoofd moet leren. Het is enigszins vergelijkbaar met de moveset van het gemiddelde Street Fighter-personage.

Speel eerst enkele bot matches (ook voor XP)

Je kunt in Free Mode (in How to Play) tegen AI-tegenstanders spelen, wat een eindeloze 4v4 Dominion is. Je kunt ook zelf een game opstarten waarin je onder meer de map en moeilijkheidsgraad van bots bepaalt.

Het is verstandig eerst een paar van die matches te spelen voordat je tegen online spelers de wapens oppakt. Het is alvast een voorproefje op wat je online te wachten staat. Daarnaast bieden de bots meer dan genoeg weerstand en is het een ideale manier om je voor het echte werk klaar te stomen.

Daarnaast verspil je op die manier geen tijd. For Honor vereist een continue internetverbinding om je progressie op te slaan. Het spelen van bot matches levert XP en loot op.

Speel eerst met Warden voordat je andere heroes vrijspeelt

Als je voor het eerst speelt, heb je de keuze uit de Warden, Raider en Kensei. We adviseren je om eerst de Warden onder de knie te krijgen voordat je met de andere heroes aan de slag gaat.

Dat doe je door een aantal matches te spelen en level 5 te bereiken. Daar doe je ongeveer een uur over, afhankelijk van welke modi (en hoe snel) je speelt.

De Warden is namelijk qua aanvallen het makkelijkst te leren. De hero is daarnaast behoorlijk gebalanceerd. Ook al blinkt de Warden nergens in uit, toch beschikt hij over alle aspecten.

Er is een reden waarom personages Easy/Medium/Hard zijn

Voordat je nieuwe heroes vrijspeelt, is het verstandig de uit twee woorden bestaande classificaties naast hem te checken. Zo is Warden bijvoorbeeld Vanguard/Easy. Hoewel andere heroes wellicht aanlokkelijk zijn, kun je als er Hard naast hun naam staat beter eerst iemand anders kiezen.

Een Hard hero kan ervoor zorgen dat je een hekel aan de game krijgt als je simpelweg zijn aanvallen niet beheerst. Orochi is bijvoorbeeld een Assassin met een speelstijl die het tegenovergestelde van Warden is. Orochi als eerste hero na Warden ontgrendelen is niet bepaald goed voor je zelfvertrouwen aangezien je al snel het idee krijgt totaal niks geleerd te hebben.

Let naast de moeilijkheidsgraad ook goed op de klasse, hoewel die je in het begin niet veel zegt. Vanguards zijn rechttoe rechtaan heroes, terwijl Heavies en Hybrids juist veeleisender zijn.

Ga tot slot niet alleen voor de looks van een bepaalde hero, anders is de kans groot dat je teleurgesteld achterblijft.

Gear statistieken tellen alleen in 4v4 Dominion

Je hebt ongetwijfeld het bericht 'scavenging the battlefield voor loot' gezien en ook al wat gear bij elkaar gesprokkeld. Loot doet er zeker aan toe in For Honor aangezien het niet alleen cosmetische presentjes omvat.

Vergaarde gear heeft invloed op je kernstatistieken, dus daarom heeft de ontwikkelaar de effecten daarvan in de 1v1 Duel en 2v2 Brawl modi uitgeschakeld. Alleen in 4v4 Dominion heeft gear invloed op je statistieken.

Met dat in gedachte is het raadzaam om voor een Dominion match te kijken waaruit je uitrusting bestaat. Bij het bekijken van andere gear wordt automatisch een vergelijking gemaakt met gear die al in je uitrusting zit. Zo kun je rustig de voor- en nadelen afwegen.

Ook nutteloze gear is handig, want materialen daarvan kun je weer gebruiken om je favoriete wapens of bescherming te versterken.

Houd de minimap in de gaten

Het is een behoorlijke uitdaging om alle bewegingen van je tegenstander nauwlettend in de gaten te houden. Ook al heb je daar je handen aan vol, toch is het verstandig soms een blik op de minimap rechtsonder in beeld te werpen.

Vooral in het hectische 4v4 Dominion is het lastig om tegenstanders vanop afstand te zien, zeker als ze zich achter hun minions verschuilen. Daarom is het handig om zoveel mogelijk je minimap in de gaten te houden. Op die manier weet je niet alleen waar ze zijn, maar ook hoe je ze het beste kunt benaderen.

De minimap is ook handig om te voorkomen dat je van achteren aangevallen wordt. Vaak vallen spelers in duo's aan waarbij de ene vooral afleidt en de andere grote schade aanricht.

De minimap laat daarnaast alleen menselijke krijgers (zowel vriend als vijand) zien, zodat je op tijd ziet wat er gebeurt. Met die informatie kun je snel uitwijken. Het is lastig om dat onder de knie te krijgen, maar het levert je uiteindelijk wel een voordeel op.

Varieer combo's en speel mind games

Het is geen Skyrim, dus spam geen light attacks. Je moet light en heavy attacks mixen, en ook niet vergeten op het juiste moment guard breaks te doen.

Daarnaast moet je ook naar links, rechts of buiten ontwijken. Er zijn heel wat mind games in For Honor, dus wees niet bang een aanval te veinzen (zo kun je heavy attacks midden in de animatie afbreken).

Probeer niet te lang in dezelfde stand (links, rechts of boven) te staan. Sterker nog, varieer zoveel mogelijk. De truc is om de tegenstander te laten denken dat je bijvoorbeeld met links aanvalt, maar op het laatste moment juist rechts aanvalt.

Neem daarnaast ook niet te veel tijd voor elke aanval. Doe je dat wel, dan kan je tegenstander die gemakkelijk lezen, blocken of pareren.

Stamina management is belangrijk

Als je eerder een van de Dark Souls-games hebt gespeeld, dan weet je hoe cruciaal stamina management is. Dat geldt ook voor For Honor, alleen werkt het net iets anders.

Ontwijken is de grootste aanslag op je stamina, maar varieert wel per hero. Belangrijk: dodge alleen als het echt nodig is, in tegenstelling tot de Soulsborne-games. Als je denkt een aanval te kunnen blokkeren, doe dat dan en incasseer de kleine vermindering op je stamina in plaats van meer te verspillen door te dodgen.

Heavy attacks gevolgd door light attacks vreten ook de nodige stamina. Als je stamina op is, zijn je aanvallen behoorlijk langzaam en ben je daardoor een gemakkelijke doelwit voor tegenstanders.

Het is niet duidelijk of dat tijdens de release van de game nog steeds geldt, maar het is dus belangrijk zorgvuldig met je stamina om te gaan. Soms is het een goed idee om voor een paar seconden van een gevecht weg te rennen en zo weer stamina op te bouwen.

Nog meer vragen over de game? Lees dan ons uitgebreid overzicht van alle For Honor info.

Read this next