Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'FOB modus Metal Gear Solid 5 achter betaalmuur'

UPDATE: Konami komt met statement.

UPDATE: Konami heeft een statement aan gamesite PC Gamer gegeven. De ontwikkelaar laat weten dat de FOB modus in Metal Gear Solid 5 niet achter een betaalmuur zit.

"De modus is volledig beschikbaar zodra Metal Gear Solid 5 uitkomt. Je hebt de optie om met behulp van microtransacties de speelsnelheid te verhogen, maar dergelijke transacties zijn niet vereist om FOB te spelen. Gamespot heeft het simpelweg bij het verkeerde eind", aldus Konami.

OORSPRONKELIJK BERICHT: De optionele Forward Operating Base modus in Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain zit vermoedelijk achter een betaalmuur. Dat meldt gamesite Gamespot in een reportage.

In de FOB modus breid je je eigen Mother Base met extra gebouwen, barakken en faciliteiten uit. Andere spelers kunnen op bepaalde momenten je basis aanvallen en je manschappen kidnappen. Het is dus van belang om je basis van verdedigingswerken te voorzien.

Eerder raakte al bekend dat Metal Gear Solid 5 over microtransacties beschikt. Gamespot meldt nu dat je verplicht bent om zogenaamde MB Coins te kopen om aan de FOB modus deel te nemen. Je kan namelijk alleen met MB Coins een PvP-module aan je Mother Base toevoegen.

Gamespot geeft aan dat de online servers van Metal Gear Solid 5 nog niet online zijn en dat daarom nog niet precies te achterhalen is hoe MB Coins precies werken. Een woordvoerder van Konami heeft laten weten dat het bedrijf 'nog geen officiële details' over de microtransacties in de FOB modus heeft.

Randolf ging tijdens Gamescom hands-on met The Phantom Pain. Zijn Metal Gear Solid 5 preview lees je op de site.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties