Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Flink wat details Mass Effect 3

Let op: Spoilers!

Uit het cover-artikel van de nieuwste editie van Game Informer (via NeoGaf) zijn de eerste grote details over Mass Effect 3 bekend geworden.

Let op: Spoilers over het begin van de game, terugkerende personages en meer!

Het spel zal beginnen na de gebeurtenissen van Mass Effect's laatste DLC, Arrival. Shepard moet zich verantwoorden voor de rechtbank, wanneer de Reapers hun invasie van de Aarde beginnen.

Daarnaast is Cerberus, de geheime en mysterieuze organisatie die een grote rol in deel 2 speelde, er op uit om Sherard een kopje kleiner te maken. Verder zou je eerdere opdrachtgever, de Illusive Man, een hele grote rol spelen in Mass Effect 3.

Teamleden die bevestigd zijn, maar volgens het blad "speelbaar zijn tot op bepaalde hoogte", zijn: Garrus, Liara, Kaiden of Ashley (ligt aan de keuze die je in ME 1 hebt gemaakt) en James Sanders, wat mogelijk het personage uit de trailer is.

Personages die zullen terugkeren maar waarschijnlijk niet als teamleden zijn (onder andere) Wrex, Mordin, Legion en Anderson. Natuurlijk er van uitgaande dat ze de vorige delen overleefd hebben.

Mocht je de vorige delen niet gespeeld hebben dan begin je met een 'Previously on Mass Effect'-comic, waardoor je de keuzes uit eerdere delen kunt maken, net zoals de comic voor de PS3-versie van Mass Effect 2.

Het eind van de trilogie zal meerdere eindes kennen, sommige goed en sommige slecht. Dit wordt mede bepaald door degene die je opneemt in je team.

Mass Effect 3 lijkt een middenweg te kiezen tussen de twee voorgaande delen. Hoewel de RPG-elementen niet zo terugkomen als in het origineel, zullen ze meer aanwezig zijn dan in deel 2. Er is meer vrijheid voor de vaardigheden van personages, skill-trees zullen uitgebreider zijn en je krachten zullen meerdere keren groeien in plaats van een enkele keer.

De wapens zijn gebaseerd op die van Mass Effect 2, maar zullen modificaties kennen. Hierdoor is het mogelijk om onderdelen van je wapen te wisselen, zoals vizieren.

Bovendien zullen alle klasses kunnen beschikken over alle wapens, maar je wordt beperkt in de hoeveelheid die je mee kunt zeulen. De enige klasse die een oneindige hoeveelheid wapens kan dragen is de Soldier.

Mass Effect 3 kent geen multiplayer. BioWare heeft aangegeven dat het voor multiplayer zal kijken in aankomende titels of spin-offs, maar dit zal niet zitten in ME3.

Zo zijn we een heel stuk wijzer geworden. Mass Effect 3 moet met de feestdagen in de winkels liggen voor de Xbox 360, Playstation 3 en pc.

Reacties