Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FlexiSpot E7 zit-sta bureau review - Transformatief

Duw je productiviteit de hoogte in.

Eurogamer.nl - Aanrader badge

Het E7 zit-sta bureau van FlexiSpot is een aanrader voor elke thuiswerkende gamer.

De FlexiSpot E7 zit/sta bureau review van Bruce Vandeweyer bekijkt de impact van dit bureau op je gezondheid én interieur.

COVID is inmiddels grotendeels verdwenen uit het collectieve bewustzijn, maar de gevolgen zijn nog steeds voelbaar. Zo zit thuiswerken onophoudelijk in de lift en krijgt een goede, ergonomische professionele thuiswerkplaats bijgevolg steeds meer prioriteit. En als het even kan, dan wil je die graag ook gemakkelijk in je huidige interieur integreren: niemand wil immers dat zijn of haar werk de woonplaats overneemt.

De FlexiSpot E7 zet vinkjes op de volledige wensenlijst. Via de webshop van FlexiSpot kun je het bureau volledig naar je noden aanpassen. Dat gaat van grootte naar kleur tot diverse uitbreidingen zoals een extra kabelgoot, een lade voor je toetsenbord en zelfs een pc-casehouder. Het zorgt ervoor dat je de E7 perfect naar je gebruik en je smaak kunt instellen.

FlexiSpot E7 review - Met wat cable management bereik je de ideale minimalistische setup.

De belangrijkste feature waar je niet omheen kunt, is dat dit bureau in de hoogte verstelbaar is. Dat gebeurt met een elektrische motor die ingebouwd zit in de kabelgoot en tot wel 125 kg in stilte omhoog stuwt. Het bereik van de stalen poten ligt tussen 58 en 123 cm, waardoor zelfs de grootste Nederlander comfortabel al zittend en staand kan werken. Als thuiswerkende gamejournalist die ook na de uren door zijn Steam library snuistert, zit ik gemiddeld tien uur per dag. Dat is geen cadeau voor je ruggengraat. Al snel adopteerde ik dankzij de E7 de gezondere gewoonte om al staand te werken en wanneer het tijd is om te gamen, met een druk op de knop het bureau te laten zakken en de gamingchair erbij te schuiven.

Dankzij de (optionele) pc-casehouder die bevestigd kan worden aan het tafelblad is cable management ook erg eenvoudig en moet je enkel rekening houden met je stroomkabel bij het verstellen van je hoogte. Daarnaast is het tafelblad van 140cm breed ook net voldoende voor twee 27"-monitoren. Heb je geen game-pc maar een werklaptop, dan bereik je helemaal het minimalistische ‘home desk’-nirvana met een monitor op een kantelbare arm en USB-C power delivery om je laptop op te laden.

FlexiSpot E7 review - Met optionele extensies zoals een houder voor je pc-case kan je de E7 volledig configureren naar eigen noden en wensen.

FlexiSpot heeft ook aandacht voor praktische details. Zo is de E7 erg eenvoudig te monteren. Binnen een half uur had ik het tafelblad bevestigd aan de poten met de bijgeleverde sleutels, de motor aangesloten en mijn ideale zit- en stahoogtes geprogrammeerd met het bedieningspaneel. Je kunt het bedieningspaneel ook vergrendelen om te verhinderen dat je elektrische bureau in kinderspeelgoed verandert. Tot slot is er ook een anti-botsingfunctie waarbij de motor bij de minste weerstand stopt met dalen en terug wat stijgt om potentiële schade te voorkomen.

Toch komen er twee minpunten naar boven. Zelf houd ik ervan om mijn bureau zo minimalistisch mogelijk te houden, zeker wat kabels betreft. De standaard kabelgoot (die vooral dient om de kabels van het bureau zelf uit het zicht te houden en tevens de motor bevat) loopt door het midden van het tafelblad en biedt niet ontzettend veel ruimte. Afhankelijk van de lengte van je kabels, kan het hierdoor een uitdaging zijn om alles weg te werken. Dan wordt de optionele kabelgoot, die wel langs de achterste rand loopt, mogelijk noodzakelijk.

FlexiSpot E7 review - Je kan de kleur van de poten en het tafelblad, alsook de grootte ervan, volledig zelf kiezen en combineren naar smaak.

Verder is het tafelblad niet in elke kleur beschikbaar in alle afmetingen. Iets om rekening mee te houden als je inderdaad je pc-case aan je bureau wil hangen, want mooi integreren in je interieur kan dan ook je beschikbare beenruimte beïnvloeden. Het zijn echter details waar gemakkelijk oplossingen voor te vinden zijn als je een bewuste aankoop doet.

Het FlexiSpot E7 zit/sta bureau heeft zowel mijn manier van werken als mijn werkplek zelf getransformeerd. Het is gemaakt van stevig kwaliteitsmateriaal, biedt uitvoerige opties om aan te passen aan eigen wensen en voorkeuren en is met een startprijs van 469 euro (met regelmatige promoties) verkrijgbaar tegen een prijs waar zelfs IKEA van opkijkt. Een staande ovatie.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties