Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Flagship Studios nu definitief gesloten

"We konden geen goede deals sluiten".

Na een hele tijd op halve toeren te draaien is vandaag het doek gevallen over ontwikkelaar Flagship Studios. Dat laat Max Schaefer, de mede-oprichter en COO van het bedrijf, met enige pijn in het hart weten.

"Flagship Studios is momenteel nog nauwelijks open. Enkel de noodzakelijke dingen moeten we nog afhandelen, maar aan spellen werken of iets gelijkaardigs gebeurt hier niet meer.", aldus Schaefer.

Toch hebben de werknemers bij Flagship Studios nog geprobeerd om het bedrijf open te houden door deals met allerlei partners te sluiten, maar aan het einde van de rit bleek dat allemaal nutteloos. Volgens Schaefer leek het er even op dat de ontwikkelaar nog gewoon zou kunnen blijven voortbestaan. De onderhandelingen bleken echter te complex en zijn dus afgesprongen.

Flagship Studios bracht in de tijd dat ze bestonden twee grote games op de markt, namelijk Hellgate: London en Mythos. Beide titels zijn nu eigendom van T3 Entertainment. Een deel van de mensen die bij Flagship Studios werkten hebben ondertussen Runic Games, een nieuwe studio, opgericht.

Getagged als

Reacties