Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes maakt hoopvol

Drie huizen, drie smachtende harten.

‘Het is genoeg geweest met dat strategische gedoe!’, schreeuwt een verslagen Kostas. De bekende maar zwakke bandiet uit de opening van Fire Emblem: Three Houses ligt op één en dezelfde lijn als ontwikkelaar Omega Force, die met Fire Emblem Warriors: Three Hopes opnieuw de serie van Nintendo en Intelligent Systems onder handen neemt. In de Fire Emblem: Warriors review zijn een paar kritiekpunten uitgelicht, maar na de eerste acht hoofdstukken lijkt het erop dat Three Hopes zich als een volwaardige krijger ontpopt.

Het verhaal van Fire Emblem Warriors: Three Hopes biedt een alternatieve kijk op de gebeurtenissen uit Three Houses. Deze keer speel je niet als Byleth maar als Shez, een huurling die wrok tegen Jeralts bende koestert. Shez wordt echter meegezogen in de politieke strubbelingen van het land en besluit uiteindelijk voor de Black Eagles, Blue Lions of Golden Deer te vechten. Vanaf dat moment voeren unieke plotwendingen en nieuwe gebeurtenissen je mee door een ogenschijnlijk gloednieuw verhaal, dat in ieder geval in de eerste acht hoofdstukken uitstekend op zichzelf lijkt te staan. Doorgewinterde Fódlantoeristen alsook nieuwkomers in de Warriors-hoek krijgen verhaalgewijs alvast een flinke traktatie.

Bekijk op YouTube

Ook de combat probeert beide kampen te bekoren. De bekende ‘hack-en-slash’-gameplay uit de Warriors-serie staat centraal, alsook het overnemen van strongholds om de kracht van het vijandige leger de kop in te drukken. Daar komt opnieuw de Weapon Triangle uit de strategiegames bovenop, die bovendien veel vroeger uit de verf komt dan in Fire Emblem: Warriors. Nieuw zijn de battalions, die de positie van je eenheden op de Weapon Triangle versterkt of juist hun zwakke punten opvult. Daarnaast is de AI van je bondgenoten nog altijd even sterk als in de vorige Fire Emblem-spin-off en kun je erop rekenen dat ze hun taken uitvoeren. De combinatie van elementen uit beide games geeft Fire Emblem Warriors: Three Hopes mogelijk een ijzersterke gameplayervaring.

Het sociale aspect van Three Houses wordt in Three Hopes ook uitgebreid benut. In je uitvalsbasis versterk je de banden tussen je bondgenoten en jezelf door met hen te praten, klusjes te doen of een wandeling te maken. Daarmee verhoog je ook de motivatie van je eenheden, waardoor ze sterker zijn tijdens de gevechten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor hun persoonlijke groei, met name hoe hun training verloopt en welke class ze uiteindelijk worden. Door al je bondgenoten op die manier te managen, lijkt het erop dat je als speler ook een sterke band met hen krijgt. Zo zijn in de eerste acht hoofdstukken de RPG-aspecten van Fire Emblem Three Houses uitstekend vertegenwoordigd, waardoor deze ‘hack-en-slash’-spin-off niet alleen de Warriors-fans kan aanspreken.

Je uitvalsbasis kun je bovendien uitbreiden, en door in optionele gebieden te vechten verdien je bouwmaterialen die je onder andere je smidse en je trainingsveld laten uitbouwen. Daarnaast verdien je strategiepunten waarmee je tijdens het hoofdgevecht van een hoofdstuk belangrijke stratagems uitvoert, zoals het overhalen van vijandige eenheden, het versterken van je verdediging of zelfs het openen van geheime routes. Er valt een hoop te doen, waardoor het lijkt alsof de routes van alle drie de huizen garant staan voor een behoorlijke hoeveelheid content. Of Fire Emblem Warriors: Three Hopes nog post-gamecontent bevat is op het moment van schrijven nog niet duidelijk, maar je hoeft je onderweg naar de ontknoping in ieder geval niet te vervelen.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes lijkt een uitstekende band te kweken tussen non-stopactie en bedachtzame RPG-elementen. In de eerste acht hoofdstukken van de game staat de kerngameplay als een huis, wordt er een onderhoudend verhaal verteld en houden de nevenactiviteiten je constant bezig. De game maakt een sterke eerste indruk en als Omega Force dat tempo weet aan te houden tot de credits over het scherm rollen, is Fire Emblem Warriors: Three Hopes wellicht de beste spin-off die de Warriors-serie kent.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes is vanaf 24 juni exclusief voor de Nintendo Switch verkrijgbaar.

Read this next