Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fire Emblem vanaf volgende week beschikbaar op Nintendo Switch Online

Barst uit op 23 juni.

Nintendo heeft laten weten dat de Game Boy Advance-versie van Fire Emblem op 23 juni beschikbaar is voor Nintendo Switch Online + Expansion Pack-abonnees.

Fire Emblem verscheen oorspronkelijk in 2004 op de Game Boy Advance en was de eerste game in de reeks die buiten Japan beschikbaar was. Dat verklaart meteen ook het gebrek aan een ondertitel in onze gebieden. In Japan was het reeds de zevende titel en staat de game bekend als Fire Emblem: The Blazing Blade.

Deze turn-based RPG draait rond protagonisten Lyn, Eliwood en Hector die de vermiste vader van Eliwood proberen te vinden. In tegenstelling tot latere Fire Emblem-titels heeft deze game een verplichte permadeath-functie bevat, waardoor gesneuvelde personages niet meer inzetbaar zijn in latere missies.

Eerder dit jaar verscheen ook al Fire Emblem Engage voor de Nintendo Switch. Lyn was in die game een personage dat je kon oproepen met een Emblem Ring. Wat we van die game vonden lees je in de Fire Emblem Engage review van Menno.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties