Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fire Emblem Heroes meest winstgevende Nintendo-game op smartphones

Gacha-ching!

Fire Emblem Heroes is de meest winstgevende Nintendo-game op smartphones, zo blijkt uit de nieuwste cijfers. In 2018 werd er rond de 240 miljoen dollar aan de free-to-play-game gespendeerd, een aandeel van 66 procent op de totale smartphone-inkomsten.

De RPG Dragalia Lost eindigt op de tweede plek, daar werd krap 59 miljoen dollar aan verdiend. Dit bedrag is mede een stuk lager omdat de game nog niet overal te downloaden is, waaronder nog niet in Europa. Fire Emblem Heroes daarentegen is wereldwijd veel breder beschikbaar.

Fire Emblem Heroes is een strategische RPG en leunt op een zogeheten gacha-systeem. Nieuwe personages zijn in-game op te roepen via orbs, die je verdient door missies te spelen. Ze zijn echter ook voor echt geld te koop, wat verleidelijk kan zijn omdat iedere summon een willekeurig personage vrijspeelt.

Animal Crossing: Pocket Camp haalde 50 miljoen dollar binnen, Super Mario Run 'slechts' 10 miljoen. Dit is de enige mobiele Nintendo-game die niet free-to-play is. Prettig voor spelers die niet van microtransacties houden, maar deze aanpakt vult duidelijk minder goed Nintendo's portemonnee.

In de lente van dit jaar komt er nog een traditionele Fire Emblem uit voor de Nintendo Switch, Fire Emblem: Three Houses.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties