Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fire Emblem Fates mist in Westen 'controversiële dialogen'

Nintendo of America sust de gemoederen.

'Controversiële dialogen' ontbreken in de Europese en Noord-Amerikaanse uitgaves van Fire Emblem Fates. Dit meldt Nintendo of America aan Nintendo World Report.

Nintendo verwijdert verwijzingen naar het drogeren van een lesbisch personage. De Japanse RPG bevat het vrouwelijke personage Soleil dat op vrouwen valt.

In de Aziatische versie van de game heeft de mannelijke protagonist de mogelijkheid haar via een drankje te drogeren. Op deze manier is Soleil toch te verleiden, hoewel ze niet op mannen valt.

Deze optie mist in de westerse versies van de game. "In de Europese en Noord-Amerikaanse versies vind je geen verwijzingen naar handelingen die als aanstootgevend gezien kunnen worden", stelt Nintendo of America.

Dit houdt niet in dat het hoofdpersonage geen relatie met NPC's van hetzelfde geslacht kan beginnen. Zo zijn homohuwelijken aanwezig in Fire Emblem Fates. Nintendo verwijdert in het Westen specifiek de mogelijkheid om NPC's te verleiden die niet op het geslacht van het hoofdpersonage vallen.

Fire Emblem Fates komt dit jaar uit op de Nintendo 3DS. Een Europese releasedatum is onbekend. De Special Edition van Fire Emblem Fates is wel onthuld.


Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Fire Emblem Fates

Nintendo 3DS

Related topics
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties