Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fire Emblem Fates - 5 dingen die je moet weten

Voor je je lot kiest.

Het is weer oorlog in je broekzak. Fire Emblem Fates: Birthright en Conquest zijn vanaf vandaag namelijk verkrijgbaar voor de Nintendo 3DS. Bert was in zijn review lovend over de strategische RPG's van ontwikkelaar Intelligent Systems. We zetten even de vijf voornaamste punten van de game voor je op een rijtje.

1. Drie versies

Fire Emblem Fates telt drie verhaallijnen. In Birthright sluit je je aan bij de goeieriken, terwijl Conquest je op het slechte pad stuurt. De derde verhaallijn, Revelation, verschijnt op 9 juni exclusief als DLC in de Nintendo eShop. Daarin kies je geen kant en volg je een neutraal pad.

2. Kostprijs

In de Nintendo eShop kosten Fire Emblem Fates: Birthright en Conquest elk 44,99 euro. Als je een van beide games hebt gekocht, dan kun je de andere voor 19,99 euro als DLC kopen. Revelation kost ook 19,99 euro. Je betaalt dus in totaal 84,97 euro als je de drie games in de eShop koopt.

3. Hoofdpersonage is volledig aan te passen

Het hoofdpersonage van Fire Emblem Fates maak je zelf. Naam, geslacht, soort ogen, haarkleur; je kiest het allemaal zelf. Dat is trouwens een primeur in de Fire Emblem-reeks. In de vorige game, Awakening, stelde je weliswaar ook al een personage samen, maar Chrom was nog steeds de hoofdfiguur. In Fates draait het verhaal om jou.

4. Hilarische criticals

Fire Emblem zou zonder critical hits niet hetzelfde zijn. Dat zijn aanvallen die drie keer de normale schade toebrengen. In Fates nemen ze weer bij vlagen hilarische vormen aan. Zo verkopen Swordmasters hun vijanden eerst een stevige trap in de ballen voordat ze met hun zwaard aanvallen. Nog gekker zijn Blacksmiths: zij hakken als een wervelwind des doods alle tegenstand aan mootjes.

5. Elke week extra missies

Nintendo lanceert elke week een extra missie voor Fire Emblem Fates. De eerste heet Before Awakening en kun je gratis downloaden. De missies die daarna uitkomen, moet je aankopen. De prijs ligt tussen 1,99 en 2,49 euro per missie. Je kunt ook voor 17,99 euro Map Pack 1 kopen. Dat is een soort season pass die de eerste elf extra missies bevat.


Nog eventjes tijd? Dit is ook interessant:

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Bert Van der Hoogerstraete avatar

Bert Van der Hoogerstraete

Redacteur

Bert is niet meer zo actief voor Eurogamer Benelux als vroeger, maar schrijft wel nog steeds graag reviews. Hij wisselt kleurrijke Nintendogames af met de duisternis van Bloodborne en wacht al tien jaar tevergeefs op een nieuwe Golden Sun.

Reacties