Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

XCOM: Enemy Unknown aangekondigd

Turn-based strategy game door Firaxis (Civilization)

Vandaag werd XCOM: Enemy Unknown, een "re-imagination" van de klassieke reeks turnbased strategiespellen aangekondigd.

Het gamemagazine Game Informer kreeg de primeur. De game komt er aan op PC, PS3 en Xbox 360 in de herfst. Eerder werd al een XCOM shooter aangekondigd, wat bij de fans van de reeks niet in goede aarde viel. Nu wordt echter een terugkeer naar het origineel beloofd. Spelers staan opnieuw aan het hoofd van een organisatie die Aarde moet verdedigen tegen aliens.

Ontwikkelaar van dienst is Firaxis, bekend van de Civilization-franchise. De baas van Firaxis, Steve Martin, noemde het "een droom" en een "once in a lifetime opportunity". Hij voegde er aan toe dat ze met respect voor de vorige games zullen werken en hopen een nieuw verhaal en nieuwe gameplayelementen te bieden voor zowel de diehard XCOM fans als nieuwelingen. Er worden alvast vernietigbare omgevingen beloofd, en een strategisch zichtpunt in "real-time" met turnbased combat.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties