Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Firaxis werkt aan nieuwe Civilisation-game

Steve Martin en Jake Solomon verlaten de studio.

Ontwikkelaar Firaxis werkt aan een nieuwe Civilisation-game. Er is ook minder goed nieuws, want studiobaas Steve Martin en Xcom-ontwerper Jake Solomon verlaten het bedrijf.

Voormalig COO Heather Hazen wordt de nieuwe studiobaas. Zij is alvast erg blij dat ze de studio mag leiden. Firaxis is volgens haar bezig is met "de ontwikkeling van de volgende game in de legendarische Civilization-reeks".

Civilisation 6 lead designer Ed Beach is nu de creatief directeur van Civilisation 7 en krijgt dus de taak om de creatieve kant van de productie in goede banen te leiden.

De eerste Civilisation-titel kwam in 1991 uit. Sinds 2016 kent de gamereeks 6 games en die zijn samen goed voor 65 miljoen verkochte exemplaren. Het is echter nog niet gedaan voor Civilisation 6, want eerder onthulde Firaxis dat Civilization 6 een Leader Pass DLC met 18 nieuwe leiders krijgt.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties