Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy XIV dan toch naar PS3

Komt rond het einde van 2012 uit.

Square Enix heeft laten weten dat Final Fantasy XIV, de MMORPG die in september al uitkwam voor de PC, in het derde kwartaal van 2012 naar de PlayStation 3 zal komen. Een hele verrassing gezien de consoleversie van het spel sinds eind 2010 voor een onbepaalde duur in de koelkast werd geschoven, en we er daardoor vanuit gingen dat deeltje veertien nooit voor de PS3 zou uitkomen. Owh, en het feit dat het spel ook niet zo heel lekker speelde zat daar ook voor iets tussen...

Samen met het nieuws rond de aankomende PS3-versie liet Square Enix weten dat hun MMORPG binnenkort een 2.0-upgrade zal krijgen. "Eorzea [de spelwereld, red] zal enkele drastische veranderingen ondergaan die binnen de verhaallijn van FFXIV geïncorporeerd zullen worden", liet producent/regisseur Naoki Yoshida weten in een publieke brief.

De graduele lancering van versie 2.0 zal in tandem plaatsvinden met het schrappen van het free to play model dat Final Fantasy XIV momenteel nog aan het hanteren is, dit gezien het spel sinds z'n lancering in september een (volgens Square Enix zelf) nogal belabberde ervaring te bieden had.

"Tussen nu en de lancering van het nieuwe Final Fantasy XIV zullen we er alles aan doen om de spelervaring op punt te stellen en nieuwe content toe te voegen. Elke nieuwe update zal een ongeëvenaarde ervaring toevoegen. Aan al diegenen die FFXIV momenteel spelen beloof ik dat de overgang naar versie 2.0 onmerkbaar en vlot zal verlopen", aldus Yoshida.

Je zal om Final Fantasy XIV te kunnen spelen vanaf eind november/begin december 2011 moeten betalen. Een prijspunt is voorlopig nog niet bekend. Spelers die op dit moment een automatische, maandelijkse vernieuwing van hun account toelaten zullen ervoor moeten kiezen of ze verder gaan spelen, of de MMORPG verlaten.

Wanneer de PS3-versie van het spel uitkomt zullen spelers opnieuw voor een beperkte tijd gratis Eorzea mogen verkennen. PC-gebruikers zullen rond die periode naar een nieuwe client moeten overschakelen.

De uitermate knappe intro van Final Fantasy XIV.
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties