Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy X-2 HD bevat misschien Last Mission

Square Enix twijfelt nog of de epiloog in de remaster komt.

Square Enix heeft nog niet besloten of Last Mission, de epiloog van Final Fantasy X-2, in de HD remaster zal zitten. Last Mission was voorheen enkel beschikbaar in de internationale versie van Final Fantasy X-2 die enkel in Japan is uitgebracht. Last Mission vindt plaats na het verslaan van de laatste baas in het spel. In de epiloog ontmoeten Yuna, Rikku en Paine drie maanden later in de ruïnes van Yadonoki Tower, een locatie de niet in de Westerse game zat. De toren telt 80 verdiepeingen, heeft na 20 verdiepingen een baas en de dames bespreken hun leven en gebeurtenissen in Spira elke 10e verdieping.

Last Mission kan gestart worden zonder of met een save bestand van Final Fantasy X-2. De dialogen tussen de hoofdpersonages verschilt afhankelijk van de progressie in het normale spel. Het laden van een post-game bestand rondt de verhalen af van enkele NPCs. Ook veranderen de dialogen als een save file gebruikt wordt waar een goed of zelfs het perfect einde is behaald.

Westerse Final Fantasy fanaten hopen uiteraard dat epiloog Last Mission inbegrepen zal zijn in Final Fantasy X-2 HD remaster. De vraag is dan wel of de stemmen in het engels gedaan worden. De dialogen in Last Mission waren enkel in het Japans. Square Enix kan in elk geval nog alle kanten op met de epiloog: niet opnemen in de remaster, de Japanse versie gebruiken of een Engelstalige versie maken. Ook is het natuurlijk mogelijk dat het bedrijf besluit Last Mission later als downloadable content (DLC) uit te geven.

Final Fantasy X-2 HD komt, samen met Final Fantasy X HD, dit jaar uit op PlayStation 3 en PS Vita. De PS3-versie bevat beide spellen maar op de PS vita moet je beide spellen los kopen.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties