Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy Type-0 komt uit op Android en iOS

UPDATE: Free-to-play en onder de naam Final Fantasy Agito.

Update: De mobiele versie krijgt de naam Final Fantasy Agito. Het spel voor Android en iOS wordt geen regelrechte kopie maar een aanpassing van het spel. Het blijft onduidelijk in hoeverre Type-0 en Agito van elkaar verschillen. Volgens producent Hajime Tabata volgen de Type-0 karakters in dit spel "een ander lot."

Agito is free-to-play en bevat microtransacties waarmee je energie, items en vaardigheden koopt. Je creëert je eigen kadet en het spel bevat een nieuw personage. Ook verandert het verhaal gebaseerd op "stemmen." Of dit via het spel gebeurt of via integratie met bijvoorbeeld Facebook, blijft onduidelijk.

Onder het oorspronkelijke bericht vind je de eerste (Japanse) trailer.

Origineel: Het spel Final Fantasy Type-0 komt uit op Android en iOS-platformen. Dat toont de nieuwe uitgave van het Japanse blad Famitsu via NeoGaf.

De titel verscheen oorspronkelijk op de PlayStation Portable en enkel in Japan. Engelstalige gamers blijven hoopvol dat de game ooit nog het daglicht ziet in het Westen - de draagbare RPG scoort hoge cijfers. Hoewel Final Fantasy Type-0 voorlopig enkel uitkomt voor Japanse mobiele apparaten, brengt Square Enix' zijn iOS en Android-titels wel vaker buiten Japan uit. Dat schept hoop voor de westerse Final Fantasy-liefhebber.

Square Enix pakt de serie op, zo lijkt het. Het bedrijf registreerde onlangs Final Fantasy Type-0-2.

Final Fantasy Type-0 voor iOS en Android verschijnt deze winter in Japan.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties