Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy 16 komt 6 maanden na de release dan toch niet naar de pc

Iets langer wachten.

Naoki Yoshida - de grote man achter de ontwikkeling van Final Fantasy 16 - heeft via de Japanse PlayStation Blog meer uitleg gegeven over de pc-versie van de game. Eerdere reclame voor de game had geïnsinueerd dat die versie zes maanden na de release op de PlayStation 5 beschikbaar zou zijn, maar volgens Yoshida is dat niet het geval.

Hij verduidelijkt dat er wel degelijk zes maanden exclusiviteit voor de PS5 is, maar dat de pc-versie nadien nog niet meteen klaar zal zijn. Volgens Yoshida ligt alle focus, geld en tijd momenteel op de ontwikkeling van de PS5-versie. Zelfs indien de studio na die release meteen alles inzet op de pc-versie, zal die niet na zes maanden klaar zijn.

De PS5-versie van Final Fantasy 16 komt op 22 juni uit. Wie hoopt op de pc-versie zal dus zeker tot 2024 moeten wachten. Mogelijk wordt die versie wel het wachten waard, als de Fantasy 15 Windows Edition een indicatie is.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties