Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy Haeresis XIII

...is niet meer.

Square Enix heeft zijn trademark voor Final Fantasy Haeresis laten verlopen, wat blijkbaar het einde bevestigd van dit mysterieuze deel uit de Fabula Nova Crystallis saga.

Het laatste status rapport van het vaak vergeten trademark onthult dat Square Enix niet geantwoord heeft op de notificaties van de naderende vervaldatum. Hoogstwaarschijnlijk zal dit zijn omdat de uitgever geen intentie heeft om het trademark te behouden. Het Haeresis logo werd reeds in 2006 geclassificeerd, maar verder werd in geen enkele vorm van communicatie informatie vrijgegeven. Vier jaar terug waren er nog geruchten dat de game zou opduiken in een Square Enix pers evenement, maar daar kwam dus niets van terecht.

We weten niet in hoeverre de game gepland was of in welke extensie er reeds aan gewerkt werd. Het kan evengoed zijn dat het nooit verder gekomen is dan een logo en een licentie. Een andere instantie in het compendium is Final Fantasy Type-0 voor de PSP, eerder bekend als Final Fantasy Agito XIII, tot een naamsverandering werd doorgevoerd in januari. Daarnaast werd de (voorlopig) PS3-exclusieve titel Final Fantasy Versus XIII uitgesteld tot eind 2012.

Fabula Nova Crystallis is Square Enix' verzamelnaam voor een reeks vaag gerelateerde games (zoals de Ivalice Alliance en de Compilation of Final Fantasy VII, maar dan nog vager). De eerste - en voorlopig enigste - intrede in het compendium is Final Fantasy XIII.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen