Skip to main content

Final Fantasy bundelt al zijn games in een ultieme collectie

Hij kost je wel een flinke duit.

Ter ere van de vijfentwintigste verjaardag van de reeks, onthulde Square-Enix vandaag de Ultimate Collection die alle hoofdtitels van de Final Fantasy-reeks sinds de begindagen op de NES tot nu bundelt. Deze supercompilatie bevat bevat alle Final Fantasy titels uit de hoofdreeks tot en met Final Fantast XIII, maar natuurlijk niet allemaal op hun originele cartridge.

De eerste negen titels zullen op PSOne-schijfjes staan, uitgezonderd Final Fantasy III die als PSP-versie in de box zit. De rest van titels kan je met Playstation 2-discs spelen, op de jongste telg, Final Fantasy XIII na, natuurlijk. Die zal op een PS3-schijfje staan.

Naast de games bevat deze collectie ook een artbook, een tweedelige soundtrack en een DVD. Deze gigant zal vanaf 18 december beschikbaar zijn in Japan voor een mooi bedrag, 35.000 Yen. Dat is zo'n 400 euro. De uitgever kondigde ook aan een vierdelige encyclopedie rond de franchise uit te brengen, inclusief tot nog toe ongeziene artwork van de titels.

Of de Ultimate Collection ook naar deze kant van de wereld zal komen, is nog onbekend, maar hoop er alvast niet te hard op. Geniet alvast van de prachtige foto's van de bundel onderaan deze pagina.

Read this next