Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy Brigade aangekondigd

Square Enix komt met "social-gaming" RPG

Square Enix heeft "Final Fantasy Brigade" aangekondigd, het eerste "social gaming" product voor de reeks. CEO Yoichi Wada onthulde de titel op een persconferentie in Japan. Voorlopig blijven details nog schaars, maar spelers zullen vrienden kunnen bevechten, de wereld rondreizen, verschillende skills leren en jobs uitvoeren. Ook zullen er gevechten tussen verschillende luchtschepen mogelijk zijn én zijn er bekende summons zoals Bahamut en Odin aanwezig.

Er zouden ook 2D turnbased gevechten aanwezig zijn in de titel, en de visuele stijl zou lijken op de aankomende 3DS game, Final Fantasy Theatrythm.

Brigade komt eind december uit in Japan, eerst op Mobage telefoons om later ook via de webbrowser en smartphone gespeeld te kunnen worden. Een internationale releasedatum is nog niet bekend.

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties