Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"Final Fantasy Agito krijgt zeker localisatie"

Square Enix hoopt Type-0 rond diezelfde tijd op westerse PSN te hebben.

Final Fantasy Agito krijgt "zeker te weten" een localisatie. Square Enix wenst bovendien een westerse localisatie van Final Fantasy Type-0 rond dezelfde tijd aan te bieden via PlayStation Netwerk.

Hajime Tabata vertelt dat in een interview met USGamer. Tabata benadrukt dat een localisatie niet direct betekent dat de game ook uitkomt in het Westen. Zoals USGamer zelf opmerkt, is Final Fantasy Type-0 hier nooit uitgekomen ondanks de gekregen localisatie. De PlayStation Portable-game is vertaald naar het Engels en andere talen maar "logistieke redenen" hielden een lancering tegen.

Tabata noemt Final Fantasy Agito en Final Fantasy Type-0 "companion titles." De twee games ondersteunen en vullen elkaar dus aan. Dit vormt de reden waarom Square Enix beide spellen naar het Westen wil brengen. De localisatie is volgens Tabata nog niet goedgekeurd maar bevindt zich wel in "de laatste planningsfases."

Vorige week kondigde Square Enix Final Fantasy Agito aan als free-to-play mobiele game. Deze winter komt het spel uit in Japan.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties