Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy 7 Remake - Summon locaties: Zo krijg je Chocobo, Shiva, Leviathan, Bahamut en alle andere Summons

Hoe je het meeste uit het ability system van Final Fantasy 7 Remake haalt.

Een van de belangrijkste onderdelen van het battle system in Final Fantasy 7 Remake zijn ongetwijfeld de Summons. Die oproepbare monsters en goden helpen spelers als die tijdens een gevecht genoeg schade oplopen.

Als je die monsters of goden oproept, vegen ze de vloer aan met iedere tegenstander. Het is dus een slimme zet om hun hulp in te roepen als je in een lastig parket zit.

Op deze pagina leggen we je uit hoe de Summons in Final Fantasy 7 Remake werken en hoe je ze vrijspeelt.

Inhoud:

Hoe werken Summons van Final Fantasy 7 Remake?

Je krijgt al erg vroeg in Final Fantasy 7 Remake te maken met Summons. Dat in de vorm van Ifrit, want die vuurgod krijg je immers erg vroeg in de game.

Wanneer je Summon Materia krijgt, geef je die gemakkelijk aan een personage door in het Materia & Equipment-menu op driehoekje te drukken. Vervolgens ga je naar het uiterste rechtse slot en plaats je daar de Summon Materia.

Om een Summon in een gevecht op te roepen, moet je veel schade incasseren of moet het gevecht lang genoeg duren. Als je aan een van die voorwaarden voldoet, dan begint er aan de rechterkant van je scherm een paarse meter vol te lopen. Wanneer die vol is, roep je dat wezen via het Commands Menu op.

We raden je aan om Summons vooral op moeilijke momenten tijdens gevechten op te roepen, want daardoor krijg je de kans om de rest van je personages te healen.

Door middel van je ATB-meter stuur je de Summons aan. Je hebt daarbij de keuze uit twee tot vier aanvallen en die kosten ieder een stuk van je ATB-meter. De paarse meter loopt in tussentijd leeg en wanneer dat op nul staat, volgt er nog een allerlaatste en erg krachtige aanval. Wat die unieke vaardigheid doet en uit welk element die bestaat, is in het Materia & Equipment-menu te vinden.

Cover image for YouTube videoEverything We Loved About Final Fantasy 7 Remake - Final Fantasy 7 Remake Review
Meer Final Fantasy 7 Remake tips
Ben je op zoek naar meer informatie over Final Fantasy 7 Remake? Lees dan onze guides over de Summon locaties en de beste Materia. Of ben je op zoek naar de katten voor de Lost Friends quest? Of de verschillende jurken voor Tifa, Aerith en Cloud? Ook leggen we je uit hoe de timer bij Scorpion Sentinel werkt. Succes met halen van de Platinum Trophy!

Hoe ontgrendel je Chocobo Chick, Cactuar en Carbuncle in Final Fantasy 7 Remake?

Die drie Summons krijg je als je de deluxe versie of digital deluxe versie van Final Fantasy 7 Remake koopt.

Hoe ontgrendel je Ifrit in Final Fantasy 7 Remake?

De Ifrit Summon Materia krijg je als je voortgang boekt in het verhaal. We geven je alvast een kleine hint. Maak je klaar om de vuurgod vrij vroeg in het verhaal te ontvangen.

Hoe ontgrendel je Chocobo and Moogle in Final Fantasy 7 Remake?

Je krijgt die Summon Materia na wat moeite in Chapter 6. Terwijl je de omgeving verkent, kom je er na een bepaalde tijd automatisch voorbij. Jammer genoeg ligt de materia er op dat moment zo bij dat je er niet bij komt. Hiervoor moet je immers eerst de missie met de drie zonnelampen afhandelen en bij de laatste goederenlift komen.

Voordat je in die lift stapt moet je naar rechts kijken en de lift die je daar ziet nemen. Beklim vervolgens de ladder en gebruik daarna de terminal. Daarmee open je namelijk een deur naar een ruimte die vol monsters zit.

Het is nu de bedoeling dat je die vijanden verslaat en binnen de tijdslimiet een andere terminal activeert. Geen paniek, want als je hierin faalt dan krijg je een tweede kans. Slaag je hier wel in, dan deactiveer je een ventilator en krijg toegang tot de koker waar de Chocobo and Moogle Summon Materia zich bevindt.

Hoe ontgrendel je Shiva in Final Fantasy 7 Remake?

Je krijgt op zijn vroegst in de Slums of Sector 7 de kans om de Shiva Summon Materia te ontgrendelen.

In de game krijg je op een gegeven moment de opdracht om je bij de Neighbourhood Watch aan te sluiten. Terwijl je daar de omgeving verkent zie je de jonge Shinra-onderzoeker, Chadley staan. Hij geeft je verschillende Battle Intel Report-uitdagingen, die verschillende beloningen opleveren.

Als je vier van die uitdagingen voltooit, speel je de zogenoemde VR Missions vrij. Het eerste gesimuleerde gevecht is tegen Shiva en wanneer je haar verslaat krijg je de Shiva Summon Materia.

Hoe ontgrendel je Fat Chocobo in Final Fantasy 7 Remake?

Op eenzelfde manier als bij Shiva, krijg je pas toegang tot de Combat Simulation van Fat Chocobo wanneer je negen Battle Intel Reports tot een goed einde brengt.

Door de Fat Chocobo tijdens dat gesimuleerde gevecht te verslaan, krijg je de Fat Chocobo Summon Materia.

Hoe ontgrendel je Leviathan in Final Fantasy 7 Remake?

Om Combat Simulation: Leviathan vrij te spelen, moet je in totaal veertien Battle Intel Report-uitdagingen voltooien.

Tijdens die simulatie neem je het op tegen Leviathan. Wanneer je hem verslaat, krijg je de Leviathan Summon Materia.

Hoe ontgrendel je Bahamut in Final Fantasy 7 Remake?

Wanneer je twintig Battle Intel Report-uitdagingen voltooit, beloont de game je met een VR-gevecht tegen de gevreesde koning der draken, Bahamut.

Om alle uitdagingen van Chadley te voltooien, moet je iedere Magic Materia volledig upgraden en bijna met ieder wapen bekwaam worden. Lukt dat, dan sta je snel oog in oog met de koning der draken.

Wanneer je hem verslaat, krijg je de Bahamut Summon Materia.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Final Fantasy VII Remake

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties