Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy 7 Remake Lost Friends quest - Waar je alle drie katten locaties vindt

Zo voltooi je een van de eerste side quests.

Lost Friends is een van de eerste side quests in Final Fantasy 7 Remake. Je komt de extra missie in Chapter 3 tegen waar je in de Sector 7 Slums op een gegeven moment drie katten moet zoeken.

Wanneer je die en vijf andere side quests voltooit, heb je de keuze uit een van Tifa's jurken en ben je zelfs goed op weg voor het behalen van de Dressed to the Nines trophy.

Op deze pagina:

Hoe je de Lost Friends side quest in Final Fantasy 7 start

In Chapter 3 kom je voor het eerst in de Sector 7 Slums aan. Daar zijn een aantal personages die je helpen Cloud zijn imago als huurling op te poetsen.

Het is onderdeel van het hoofdverhaal van de game. Je kunt het dus onmogelijk mislopen. Net als je eerste Battle Intel Report komen de extra missies namelijk vanzelf op je pad.

Het zijn relatief eenvoudige klusjes om je reputatie als huurling te kunnen waarmaken. Een van de side quests, Lost Friends, draait om het vinden van een aantal weggelopen katten.

Ga naar het zuiden van de Slums en praat met het kleine meisje Betty. De quest begint.

Wanneer de missie begonnen is, kun je nog een paar keer met Betty praten. Zij geeft je hints waar de katten verstopt zitten, maar op deze pagina maken we het nog makkelijker voor je.

Waar je alle katten locaties in de Lost Friends side quest vindt

Er zijn in totaal drie locaties in Lost Friends waar je de weggelopen katten kunt vinden.

Kat op de weg naar het station

Wanneer je met Betty praat, is een van de hints dat een van de katten op de weg vlakbij het station is te vinden.

Dat pad vind je een stukje ten oosten van Seventh Heaven. Loop die weg uit en je ziet vanzelf aan je linkerhand de kat.

Druk op driehoekje om met de kat te interacteren. Het rent vervolgens weg en je kunt de eerste van je lijstje afstrepen.

Kat vlakbij Seventh Heaven

Een andere hint van Betty is dat de katten graag naar plekken gaan waar snacks te vinden zijn. Oftewel: Seventh Heaven.

De bar is op de plek waar je Tifa eerder in de chapter ontmoet en tevens als Avalanche's geheime verzamelplek dient. Je vindt Seventh Heaven in het noorden van de Slums.

Wanneer je in de buurt bent, attendeert Tifa je erop dat er vlakbij een kat is. Beklim de traptreden aan de voorkant van de bar. Je ziet het beest vanzelf.

Druk op het driehoekje. De kat rent vanzelf weg.

Meer Final Fantasy 7 Remake tips
Ben je op zoek naar meer informatie over Final Fantasy 7 Remake? Lees dan onze guides over de Summon locaties en de beste Materia. Of ben je op zoek naar de katten voor de Lost Friends quest? Of de verschillende jurken voor Tifa, Aerith en Cloud? Ook leggen we je uit hoe de timer bij Scorpion Sentinel werkt. Succes met halen van de Platinum Trophy!

Kat vlakbij Beginner's Hall

De derde hint die Betty je geeft nadat je de missie gestart bent, leidt je naar Beginner's Hall.

Dat is tegenover de appartementen waar jij en Tifa overnachten. Het is een paadje langs enkele huizen. Ga daar naartoe en je ziet vanzelf iemand met de kat bezig zijn.

Ze zegt dat ze de kat probeert te lokken, maar dat ze het beestje niet bereiken kan. Kruip door de puin om een niet al te groot afgesloten gebied te bereiken.

Interacteer met de witte kat, die het vervolgens op het rennen zet. Als dat de laatste van de drie katten is, dan ben je klaar met zoeken en kun je middels fast travel direct terug naar Betty.

Praat wederom met Betty. Na een korte cutscene komt de quest tot een einde.

Het is de moeite waard om alle side quests in Chapter 3 te doen, voordat je terug naar Seventh Heaven gaat en de hoofdverhaallijn weer oppakt. Het moet niet, maar zoals eerder gezegd kun je Tifa's jurk opties later in de game beïnvloeden.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Final Fantasy VII Remake

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties