Skip to main content

Final Fantasy 7 Remake kon ook uit twee delen bestaan

Square Enix twijfelde aanvankelijk.

Square Enix twijfelde aanvankelijk uit hoeveel delen Final Fantasy 7 Remake zou bestaan. Dat melden creatief directeur Tetsuya Nomura en producent Yoshinori Kitase in een interview met Famitsu.

Omdat ze bij Square Enix aanvankelijk twijfelden of de remake uit twee of drie delen zou bestaan, communiceerde de ontwikkelaar het aantal delen niet naar het grote publiek. Zo wou Tetsuya Nomura altijd dat Final Fantasy 7 Remake een trilogie werd, maar wou Yoshinori Kitase onderzoeken of twee delen ook een mogelijkheid was.

Qua werkuren was dat laatste niet haalbaar volgens beide heren. Daarom bestaat de remake nu uit drie delen. Nomura zegt dat er zeker geen vierde deel komt en dat het onmogelijk is om het volledige verhaal van het orgineel te verwerken in de remake.

Vorige maand onthulde Square Enix dat Final Fantasy 7 Remake Part 2 in de winter van 2023 uitkomt en dat de Final Fantasy 16 releasedatum voor de zomer van 2023 staat gepland. Er is ook minder goed nieuws, want de Forspoken release werd onlangs uitgesteld naar januari 2023.

Read this next