Skip to main content

Final Fantasy 7 Remake E3-trailer introduceert Tifa

Met gebalde vuisten.

De Final Fantasy 7 Remake E3-trailer introduceert Tifa en doet het vechtsysteem uit de doeken.

Square Enix toont tijdens zijn E3-persconferentie voor het eerst het personage Tifa in Final Fantasy 7 Remake, waar ze naast Cloud, Barret en Aerith knokt. Te zien is hoe ze moeite heeft met de hardhandige manier waarop Avalanche te werk gaat, de rebellenclub waar ze deel van uitmaken.

Ook het vechtsysteem is uit de doeken gedaan. Door standaard aanvallen uit te voeren, vult de ATB-balk. Zodra die vol is, kun je skills en magische spreuken inzetten. Er is tevens een optie om op dat moment de tijd te vertragen. Het beeld staat dan stil, zodat je rustig kunt nadenken over je volgende actie.

Bekijk op YouTube

Wil je juist het tempo er in houden, dan zijn speciale aanvallen ook gelijk uit te voeren door er shortcuts voor aan te maken. Square Enix hoopt zo twee soorten spelers tegemoet te komen. Gamers die een moderne actie-RPG willen, en gamers die juist terugverlangen naar turn-based gevechten.

De Final Fantasy 7 Remake release is op 3 maart 2020. De game staat op twee blu-raydiscs en omvat enkel nog het Midgar-gedeelte van Final Fantasy 7. Eerder werd al bekend dat de remake uit meerdere delen zou bestaan. In de oorspronkelijke game is Midgar maar een klein deel van het totale verhaal.

Bekijk op YouTube

De uitgever kondigt tot slot de Final Fantasy 7 Remake Deluxe Edition aan. Die bevat o.a. de game in een steelcase-hoes, naast een artbook en een cd met deel van de soundtrack. De 1st Class Edition wordt geleverd met een action figure van Cloud op zijn motor en is exclusief te koop in de webwinkel van Square Enix.

Read this next