Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy 7 Remake - Beste Materia: Combinaties, builds en de beste Materia in het begin en einde van de game

Haal alles uit het Final Fantasy 7 Remake ability systeem!

Materia is terug in Final Fantasy 7 Remake en het is belangrijker dan ooit.

Het is niet alleen een belangrijk onderdeel van het verhaal - het is gemaakt van Mako, het levensbloed van de planeet waar Final Fantasy 7 Remake zich op plaatsvindt - maar het is ook hoe je je abilities upgradet, magie gebruikt en wapens versterkt met elemental krachten.

Deze pagina legt uit hoe Materia werkt in Final Fantasy 7 Remake, wat de beste Materia in de game zijn en ook wat de beste Materia combinaties zijn en welke Materia builds je moet gebruiken.

Op deze pagina:

Hoe Materia werkt in Final Fantasy 7 Remake

Je krijgt toegang tot Materia zodra je de controle krijgt over Cloud in Final Fantasy 7 Remake wanneer je van de trein springt.

In-game tonen ze zich als kleine maar fel gekleurde ballen die aan knikkers doen denken. Je ziet ze overal, soms in de omgeving fonkelend om aan te duiden dat je ze kan oprapen, maar je ziet ze ook altijd in de wapens van Cloud en co. Althans, als je ze geactiveerd hebt aan hun equipment.

Zodra je wat Materia opgeraapt hebt, moet je goed kijken naar de vrije slots in elk wapen. Je kan dit doen door naar het start menu te gaan en naar het Materia & Equipment menu te gaan. Eenmaal daar kies je een wapen of een stuk armour en zal je open, lege slots zien staan onder de beschrijving van de ability van het wapen.

Dit geeft weer wat de mogelijkheden zijn voor Materia van dat wapen en hoeveel Materia je in dat wapen kan steken. Je kan via de equipment upgrades in het Upgrade Weapons menu ook je wapens upgraden zodat ze meer vrije slots krijgen voor je Materia.

Nu we dat weten en je je wapen en equipment hebt gekozen, kan je terug naar het wapen-menu. Druk op Driehoekje om je Materia vast te maken aan dat wapen. Dit opent een lijst met alle Materia die je momenteel hebt, en je kan kiezen welke je in je wapen steekt.

Bekijk op YouTube

Materia types en kleuren in Final Fantasy 7 Remake

Er zijn in totaal vijf types Materia in de game, dit zijn ze:

 • Groen: Magic Materia (Elemental en restoratieve magie)
 • Blauw: Support Materia (Complementeert andere Materia als je ze met elkaar linkt in special slots)
 • Geel: Command Materia (Player skills)
 • Paars: Onafhankelijke Materia (Verbetert HP, MP en andere stats)
 • Rood: Summon Materia (Hiermee doe je Summons)

Je kan eender welke Materia kiezen uit de lijst hierboven om te equipen. Als je graag Fire spreuken gebruikt, dan maak je de Fire Materia vast aan het wapen enzovoort. Dit betekent dat je veel vrijheid krijgt in het maken van de personages, want elk personage kan alle magie en alle abilities leren.

Hoe Materia linken en paren in Final Fantasy 7 Remake

Een belangrijk onderdeel van het systeem dat we toch moeten uitleggen is hoe je de ene Materia combineert met andere. Sommige wapens hebben twee slots die geen aparte cirkels zijn, maar die met elkaar vastgemaakt zijn.

Als je een groene Magic Materia en een blauwe Support Materia hier naast elkaar zet, dan krijg je speciale bonussen.

Als voorbeeld kan je een Fire Materia combineren met een Elemental Materia in zo'n slot. Dan wordt elke aanval van dat wapen versterkt met Fire damage.

Moest je dit in Cloud's Buster Sword equippen, dan kan je dus niet enkel Fire spreuken uitvoeren, maar doe je ook nog eens Fire damage met je normale aanvallen, wat nog eens extra hard aankomt bij vijanden die zwak zijn voor Fire.

Andere Support Materia laten je toe om HP te absorberen of damage te negeren als het gelinkte element tegen je gebruikt wordt. Andere laten dan weer toe je spreuken groter te maken zodat je meer vijanden tegelijk raakt of te 'synergizen' met andere personages in een gevecht. Experimenteren met Materia kan ervoor zorgen dat je een onstopbare party hebt.

Hoe 'Master' je Materia en wat is het voordeel

Materia wordt geleveld door AP te verdienen en hoe meer je een Materia gebruikt, hoe hoger de sterrenrating stijgt. Hoe hoger de rating en het level van de Materia, hoe sterker het effect.

De Poison Materia start bijvoorbeeld als een simpele Bio spreuk, maar als je deze op level 3 kan brengen, dan krijg je Bioga, die een stuk meer damage doet. Het is ook op deze manier dat je de klassieke Fire - Fira - Firaga spreuken krijgt.

Bekijk op YouTube

Elemental Materia voegen eerst maar 8 procent damage van het gelinkte element toe aan je wapen, maar op het derde level is dat al 23 procent en absorbeer je alle damage die je krijgt van het gelinkte element.

Het loont dus zeker en vast de moeite om je Materia te maxen tijdens de game, aangezien het je party aanzienlijk sterker maakt. Alle Magic materia (de groene) maxen is ook een vereiste voor de Battle Intel Report overigens, dus als je dat tijdens de game in het oog houdt, kom je al heel ver.

Beste Materia in Final Fantasy 7's begin

Hier zijn de beste Materia die je kan krijgen in het begin van de game:

Deadly Dodge

 • Beschrijving: doet damage aan iedereen in je buurt als je dodged in de buurt van vijanden.
 • Deadly Dodge locatie: In Chapter 2, is Cloud omsingeld door vijanden na het ontmoeten van Aerith. Deadly Dodge ligt achter een auto voordat je de grote fontein bereikt.

Auto-Cure Materia

 • Beschrijving: Je doet automatisch Cure op party members met lage HP tijdens gevechten
 • Auto-Cure Materia locatie: In Chapter 3, na het voltooien van Chadley's Battle Intel Report 1.

First Strike Materia

 • Beschrijving: Je ATB-balk is vol als je een gevecht start
 • First Strike Materia Locatie: In Chapter 3, na het voltooien van Chadley's Battle Intel Report 2.

ATB Boost Materia

 • Beschrijving: geeft je een Ability waarmee je je ATB kan vullen. De cooldown wordt lager naarmate je de materia upgrade.
 • ATB Boost Materia locatie: Voltooi Chadley's Battle Intel Report 4 (Stagger 15 vijanden)

Poison Materia

 • Beschrijving: Vergiftigt vijanden en doet damage gespreid over tijd
 • Poison Materia locatie: koop deze in de automaat aan het begin van Chapter 5.

Elemental Materia

 • Beschrijving: Doet elemental damage met elke aanval van het wapen als je het paart met een element materia (Fire, Ice, Lightning, etc)
 • Elemental Materia locatie: Chapter 6, als je naar de derde lamp gaat, unlock je een route naar de blauwe materia door een platform te doen zakken. De game toont je deze zodra je in dit gedeelte arriveert. Dit is de Elemental Materia!
Meer Final Fantasy 7 Remake tips
Ben je op zoek naar meer informatie over Final Fantasy 7 Remake? Lees dan onze guides over de Summon locaties en de beste Materia. Of ben je op zoek naar de katten voor de Lost Friends quest? Of de verschillende jurken voor Tifa, Aerith en Cloud? Ook leggen we je uit hoe de timer bij Scorpion Sentinel werkt. Succes met halen van de Platinum Trophy!

Beste Materia tegen Final Fantasy 7's einde

Dit zijn de beste Materia die je vindt tegen het einde van de game:

Magnify Materia

 • Beschrijving: Verhoogt de grootte van je spreuken zodat ze meer vijanden tegelijk raken
 • Magnify Materia locatie: In Chapter 9, wanneer je de derde robotische arm bestuurd om Aerith over het stuk heen te krijgen met twee containers. Je ziet rechts een blauwe orb. Verzet de containers zodat Aerith ze voor je kan oprapen.

Elemental Materia (Tweede set)

 • Beschrijving: doet elemental damage met elke aanval van je wapen als deze gepaard is met een element materia (Fire, Ice, Lightning, etc)
 • Elemental Materia locatie: Chapter 14, vlak voor je definitief vertrekt, zal Mireille naar je toekomen met de materia, althans als je elke 'Angel of the Slums' side quest hebt voltooid.

Synergy Materia

 • Beschrijving: Laat een party member toe om een elemental attack van de speler op te volgen met een gelinkte materia spreuk.
 • Synergy Materia locatie: Voltooi Chadley's Battle Intel Report 9.

Item Master Materia

 • Beschrijving: Verhoogt de efficiëntie van items zoals potions en ether tijdens gevechten
 • Item Master Materia locatie: Voltooi CHadley's Battle Intel Report 11

Chakra Materia (Tweede Set)

 • Beschrijving: Herstelt een percentage van het damage dat je kwijt bent afhankelijk van het Materia AP level.
 • Chakra Materia locatie: Sector 5 Church (het bloemenperk waar je op viel) in Chapter 14.

AP Up Materia

 • Beschrijving: verdubbeld hoeveel AP je krijgt op het einde van een gevecht.
 • AP Up Materia locatie: Buiten Aerith's huis in chapter 14 kan je deze niet missen. Deze start als 'Pedometer Materia' met een cryptische omschrijving over stappen tellen, maar na 5000 stappen transformeert de Materia in AP Up.

Beste Materia combinaties en builds in Final Fantasy 7 Remake

Hier zijn een aantal builds die je zouden moeten helpen in een hoop verschillende situaties. Ter info: Materia + Materia betekent dat twee materia met elkaar gelinkt zijn in een speciaal slot.

Materia build voor hoge damage

 • Materia combinatie: Elemental Materia + Fire Materia, Chakra Materia, First Strike Materia, Deadly Dodge Materia, ATB Boost Materia

Deze build doet werkelijk een gigantische hoop damage en verzekert dat je altijd genoeg ATB hebt om je abilities te gebruiken en vijanden weerloos te maken. De Fire Materia kan je altijd wisselen met een ander element om zwakke punten van de vijand uit te buiten.

Beste support Materia build

 • Materia combinatie: Synergy Materia + Poison Materia, Elemental Materia + Fire/Lightning/Ice/Wind Materia, Auto-Cure Materia, Item Master Materia

Dit laat de leden van je party toe om hun elemental aanvallen op te volgen met poison, en hun basic attacks krijgen ook kans om een zwak punt te raken. Ze kunnen je ook healen zonder dat je het bevel moet geven en het effect van potions is sterker.

Bekijk op YouTube

Beste Grinding Materia build

 • Materia combinatie: (Materia dat je wil levellen) + AP Up Materia, Elemental Materia + Fire Materia, First Strike Materia, Poison Materia

Deze build houdt je in leven terwijl je AP grind. Gevechten zijn zo snel en efficient mogelijk op deze manier. Doe eerst Poison op vijanden om het effect te starten en raak ze vervolgens hard met elemental strikes.

Read this next