Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy 7 Remake - 5 dingen die je moet weten

AVALANCHE aan weetjes.

Na meer dan 23 jaar keren Cloud, Barret, Aerith en Tifa opnieuw terug in Final Fantasy 7 Remake. Daarin verkennen we de iconische stad Midgar in zijn volledige glorie. Om jullie volledig wegwijs te maken in de game lees je hier vijf dingen die je over de game moet weten.

Final Fantasy 7 Remake is episodisch

Tijdens het ontwikkelingsproces heeft Square Enix voor een remake gekozen met een zo hoog mogelijke kwaliteit en tal van extra's. Om daarin te slagen kiest het bedrijf voor meerdere games of episodes. In de eerste episode ligt de focus volledig op de iconische stad Midgar. Die bevat nu meer toegankelijke gebieden en om ons alvast warm te maken toont de maker dat in de Final Fantasy 7 Remake opening cinematic.

Met de remake wil Square Enix niet alleen ervaren spelers, maar ook nieuwe fans aandoen. Dat proberen ze door de huidige gamestandaarden te halen en het verhaal van Cloud en Sephiroth met meer details te vertellen. Zo hoopt het bedrijf iedereen hetzelfde magische gevoel te geven dat ze ook met het origineel opwekten.

Final Fantasy 7 Remake is episodisch. De focus ligt eerst op Midgar.

Final Fantasy 7 Remake heeft een ander gevechtssysteem

Voor de remake gooit Square Enix het gevechtssysteem bijna volledig om. Zo draaien de gevechten nog steeds rond het ATB-systeem, maar moet je niet meer wachten tot dat vol is om standaardaanvallen uit te voeren. In Final Fantasy 7 Remake loop je namelijk vrij rond en voer je ondertussen normale aanvallen uit. Voorts krijg je de kans om inkomende aanvallen te blokkeren of al rollend te ontwijken. Wanneer je ATB-meter vervolgens vol is, voer je speciale en magische aanvallen uit of roep je de verschillende Summons aan. Wil je liever enkel de aanvallen kiezen en die automatisch door je personages laten uitvoeren, dan is Classic Mode misschien iets voor jou.

Gevechten zijn ook moeilijker dan voorheen, waardoor een goede vooraf bepaalde strategie noodzakelijk is. Eindbazen zijn namelijk allemaal uniek en vragen telkens een andere strategische aanpak. Zo gebruik je tegen Scorpion Sentinel vooral Thunder en zoek je voor zijn krachtige aanvallen dekking achter de van het plafond gevallen balken. Als hulp bij de strategische planning heeft de ontwikkelaar de tijdvertragende Tactical Mode in het leven geroepen. Daarmee plan je in alle rust de volgende aanval.

Final Fantasy 7 Remake heeft een ander gevechtssysteem. Sneller en strategischer.

Final Fantasy 7 Remake heeft nog altijd Summons

Net zoals in het origineel roep je in Final Fantasy 7 Remake ook de bekende Summons zoals: Chocobo Chick, Carbuncle en Cactuar, Ifrit, Shiva en Leviathan op. In de game uit 1997 riep je de monsters ook op, maar dan deden ze enkel hun specifieke aanval en gingen ze weer weg. Nu is dat ander: je vecht echt zij aan zij met de Summons. Die gebruiken naast de spectaculaire aanvallen Diamond Dust en Hellfire dan ook gewone vaardigheden om je tijdens het gevecht te helpen. Volgens de PlayStation-communitymanager Kristen Zitani besturen niet een maar alle personages van je groep de Summon via hun ATB-meter. Om die reden voelen Summons meer aan als een groepsactiviteit.

Final Fantasy 7 Remake heeft nog altijd Summons. Zoals Leviathan!

Final Fantasy 7 Remake bevat Red XIII

Hoewel Red XIII in Final Fantasy 7 Remake voorkomt, zal hij enkel aantreden als een gastpersonage. Dat betekent dat hij wel meedoet aan de gevechten, maar dat spelers niet meer kunnen bepalen welke aanvallen hij doet. Dat de rode leeuw enkel een gastpersonage is heeft twee redenen. Square Enix vindt namelijk dat hij erg laat zijn opwachting maak, en de ontwikkeling van een volwaardig speelbaar personage duurt erg lang. Het is echter niet zo dat de studio het personage zelf verwaarloost. Red XIII beschikt nog steeds over al zijn karaktereigenschappen en vaardigheden.

Final Fantasy 7 Remake bevat Red XIII, maar enkel als gastpersonage.

Final Fantasy 7 Remake heeft minigames en andere activiteiten

Net zoals Final Fantasy 15 bevat de game ook zijmissies. In Final Fantasy 7 Remake zijn dat de Mercenary Quests en Battle Reports. In beide voer je missies uit voor de bewoners van de stad, de lokale handelaren of een student die onderzoek doet naar nieuwe Materia. Daarbij krijg je uiteenlopende taken zoals het vermoorden van een bepaald monster over katten zoeken tot een bepaalde aanval een paar keer uitvoeren op willekeurige of specifieke monsters. Als beloning krijg je waardevolle voorwerpen of de kans om nieuwe Materia te kopen en zo meer vaardigheden te leren.

Daarnaast heb je in de Seventh Heaven Bar de mogelijkheid om te darten. Je verzamelt ook nog jukeboxplaten met de typische muziek van de game of je daagt NPC's uit om binnen een tijdslimiet zoveel mogelijk squats te doen.

Final Fantasy 7 Remake heeft minigames en andere activiteiten. Zoals darten en Mercenary Quests.

Kun je niet wachten om zelf met de game aan de slag te gaan? Onder meer hier kun je Final Fantasy 7 remake op Bol.com kopen. Wil je meer weten? Lees dan ook Final Fantasy 7 Remake - Release date, gameplay, trailers en alles wat we weten.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Final Fantasy VII Remake

Video Game

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties