Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy 7 op PS4 heeft cheatmodus 'Battle Boosts'

En meer aanpassingen aan de klassieker uit 1997.

De overzetting van het originele Final Fantasy 7 voor de PlayStation 4 heeft een cheatmodus in de vorm van Battle Boosts. Door op R3 te drukken, worden je HP, MP en Limit Break-balken weer volledig gevuld.

Dat en meer is ontdekt nadat Square Enix de game uitbracht in de PlayStation Store.

Ook nieuw is dat je de game vooruit kunt spoelen door op L3 te drukken, waardoor je gevechten bijvoorbeeld sneller kunt afronden. Heb je even helemaal geen zin in deze random encounters, dan zet je ze uit door L3 + L3 te drukken. Die mogelijkheden waren er niet op de PSOne, en ook niet op de pc- en iOS-versie.

Om Final Fantasy 7 er beter uit te laten zien op de grote televisieschermen van vandaag de dag, is de resolutie van de textures verhoogd. Daarnaast is er een filter over de achtergronden en de fonts gelegd, die oorspronkelijk een resolutie hadden van 320x240 pixels. Op die manier zijn de graphics wederom wat opgepoetst ten opzichte van de andere versies.

De game is alleen in een 4:3-beeldverhouding speelbaar. Widescreen wordt niet ondersteund, dus je speelt met zwarte balken aan de zijkanten van je scherm. De lijst met trophies van Final Fantasy 7 die onlangs opdook, blijkt nu overigens ook juist. In het hoofdmenu vind je nog de optie om de eerste Final Fantasy 7 Remake trailer te bekijken.

Tot slot wordt de game geleverd met een gratis thema voor het menu van je PlayStation 4. Naast een wallpaper van Cloud en Midgar, worden de standaard geluidseffecten vervangen door die van de menu's van Final Fantasy 7. Tevens speelt Aerith's Theme op de achtergrond.

Square Enix toonde tijdens de PlayStation Experience 2015 ook de eerste gameplay van Final Fantasy 7 Remake, met daarin een eerste blik op het vernieuwde vechtsysteem.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties