Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy 7 mod maakt achtergronden scherper

Update: Nu te downloaden.

Update 29-02-2019: Modder CaptRobau laat ons weten dat de Remako HD-mod vanaf nu te downloaden is en onder andere werkt met de Steam-versie. Let op, na installatie zijn achievements en cloud saves uitgeschakeld. Het installeren ervan vereist verschillende stappen. Zo heb je ook de 7th Heaven mod manager nodig. Een installatiegids en meer vind je via onderstaande link.

Download de Remako HD Graphics Mod BETA 0.1 hier.

Origineel: Modder 'CaptRobau' werkt aan een mod voor de pc-versie van Final Fantasy 7, die ervoor zorgt dat de achtergronden scherper worden. De Remako HD Field Mod wordt mogelijk gemaakt door machine learning, die een zogeheten upscale van 400 procent mogelijk maakt.

Op de pc hadden o.a. personages en items altijd al een hogere resolutie dan de oorspronkelijke PlayStation-versie. De achtergronden echter niet. Dit zijn namelijk buiten de gevechten om geen 3D-modellen maar statische jpegs met slechts een resolutie van 320 x 240 pixels.

Om ervoor te zorgen dat de RPG er op moderne displays toch nog redelijk uit ziet, maakt ontwikkelaar Square Enix gebruik van een filter. De achtergonden zijn daardoor minder pixelig, maar er gaat ook een hoop detail door verloren. Met de Remako HD Field Mod wil de modder dit probleem nu oplossen.

CaptRobau hoopt de mod binnen twee weken beschikbaar te kunnen stellen. Mogelijk zijn daarna ook Final Fantasy 8 en Final Fantasy 9 aan de beurt. De techniek werd eerder ook al ingezet voor het upscalen van Doom en Morrowind.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties