Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy 7 Remake jurken - Hoe je alle negen outfits voor Tifa, Cloud en Aerith krijgt

Dress to impress.

In Final Fantasy 7 Remake kun je drie personages - Cloud, Tifa en Aerith - tussendoor een mooie jurk aanmeten. Welke hangt echter van je keuzes eerder in de game af.

In Chapter 9 moet je je verkleden om Don Corneo's huis te kunnen infiltreren. Tijdens je eerste playthrough van de game heeft elk personage drie verkleedopties, waarvan je er dus uiteindelijk maar één kunt kiezen.

Nadat je de game uitgespeeld hebt, kun je alle Chapters echter opnieuw spelen en met de juiste keuzes dus de andere jurken verkrijgen. Daarmee speel je uiteindelijk de Dressed to the Nines trophy vrij.

Op deze pagina:

Hoe de jurken en de Dressed to the Nines Trophy in FF7 Remake werken

Er zijn per personage drie verschillende outfits waaruit je kunt kiezen; in totaal zijn er dus negen jurken.

Er zijn daarnaast twee trophies:

 • Snappy Dresser krijg je wanneer je drie jurken hebt vrijgespeeld en krijg je hoe dan ook wanneer je de verhaallijn doorloopt.
 • Dressed To The Nines krijg je wanneer in totaal negen jurken hebt vrijgespeeld, maar daarvoor moet je wel Chapter 3, 8 en 9 opnieuw spelen.

Tifa's jurk wordt bepaald door keuzes die je in Chapter 3 maakt, Aeriths jurk hangt af van je beslissingen in Chapter 8 en voor Cloud tot slot moet je in Chapter 9 zijn. Dezelfde chapter waar je de Johnny, Heads or Tails en Madam M massage course keuzes maakt.

Om alle negen jurken te krijgen moet je de drie bovenstaande Chapters opnieuw doorlopen, maar dan met alternatieve keuzes. Daarna doe je dat nog een keer voor Chapter 3, 8 en 9. Dat levert je uiteindelijk een trophy op.

In tegenstelling tot de originele Final Fantasy 7 kiest Don Corneo in de remake altijd voor 'big boned girl' Cloud. De keuze van je outfit is dus puur esthetisch en heeft verder geen invloed op het verhaal of je progressie.

Hoe je alle jurken voor Tifa in Final Fantasy 7 Remake krijgt

Net zoals Cloud en Aerith kun je met Tifa per playthrough slechts één jurk kiezen. Hoewel je de jurk pas ziet nadat je met de desbetreffende quest in Chapter 9 bezig bent, beslis je in Chapter 3 al welke outfit het uiteindelijk gaat worden.

Waar te beginnen met Tifa's jurken?

In Chapter 3 haal je als Cloud in de Slums geld op die Tifa en de rest van Avalanche je nog verschuldigd zijn. Eerst volg je Tifa door de wijk, bezoek je enkele item shops en ga je uiteindelijk naar Marle (de oudere dame met opvallende grijze haardos).

Daar laat Tifa aan Cloud zijn kamer zien, waar hij weer een van zijn inzinkingen krijgt. Na een paar cutscenes heb je de volgende dag weer controle over Cloud. Je volgt Tifa om met de zogenaamde buurtwacht (Biggs en Wedge) kennis te maken.

Zij geven je de opdracht om in het gebied ten westen van de wijk een monster te doden. Het is allemaal onderdeel van de verhaalijn en moet gedaan worden om uiteindelijk Tifa's jurk te kunnen bepalen.

Hoe kies je tussen Tifa's jurken?

Wanneer je dit allemaal gedaan hebt, begint Tifa over het feit dat je als huurling mensen in de wijk helpt en naam aan het maken bent. Er zijn uiteindelijk zes side quests, maar in het begin zijn er eerst maar drie beschikbaar.

Om de keuze van Tifa's jurk te beïnvloeden, moet je alle zes side quests voltooien. Wanneer je dat niet doet, dan krijgt Tifa automatisch de Mature dress.

Wanneer je alle zes de opdrachten helemaal gedaan hebt, ga je eerst naar Tifa's slaapplek voordat je naar de Seventh Heaven bar gaat. Daar vraagt ze je welke jurk haar het beste past. Je keuze bepaalt uiteindelijk de outfit die Tifa later in de game tijdens Don Corneo's auditie draagt.

Dit zijn de keuzes:

 • Sporty - een zwarte jurk met een snit waarbij Tifa een opvallende roos draagt en d'r haar in twee Chun-Li-achtige knotjes gestoken heeft.
 • Exotic - een korte zwarte kimono met een witte band om de middel en bloemen in Tifa's haar.
 • Mature - een blauw jurkje en naaldhakken die als outfit het dichtst in de buurt komt met die van Tifa in de originele Final Fantasy 7.

Als je alle negen outfits wilt behalen, dan kun je het beste tijdens je eerste playthrough niet Mature kiezen. Voor die jurk kun je namelijk alle side quests overslaan en het is slim om dat juist te doen nadat je de game uitgespeeld hebt.

Wanneer je terugkeert naar Seventh Heaven komt er een cutscene met Johnny die door Shinra-soldaten weggesleept wordt. Je moet hem redden, maar dat heeft verder geen invloed op de mogelijkheid de side quests al dan niet achteraf te doen. Maak je daar dus geen zorgen om.

Nogmaals: wanneer je alle negen jurken wilt zien, dan kun kies je tijdens de eerste playthrough het beste voor Tifa de Sporty jurk of Exotic jurk. Tijdens de tweede of derde keer dat je Chapter 3 speelt, sla je de side quests over en wordt Mature automatisch voor je gekozen.

Hoe je alle jurken voor Aerith in FF7 Remake krijgt

Net zoals Tifa wordt Aeriths jurk bepaald door het afronden van side quests. Dit keer gaat het om die van Chapter 8.

Waar te beginnen met Aeriths jurken?

Chapter 8 begint in een kerk met een gevecht tegen Turk Reno. Hij kan irritant zijn, maar met guarden en dodgen gevolgd door een rappe combo kom je een heel eind. Ook is hij vatbaar voor Sleep magic. Tijdens het tweede deel van het gevecht verandert er niet veel, maar moet je wel rekening houden met de zwevende elektrische mijnen.

Nadat je hem verslagen hebt, begeleiden de Whispers je door de kerk en loop je later over de daken richting Aeriths huis. De verhaallijn is rechttoe rechtaan vanaf hier, dus laat je daarin leiden.

Er komt later een moment dat je in Section 5 kinderen van 'Toad King' moet redden. Je gaat eerst via de geheime schuilplaats van de kinderen naar het verlaten gebied daarachter. Daar vind je uiteindelijk de kinderen en stuit je op Hedgehog Pie King en twee Hedgehog Pie's. Tip: ze zijn kwetsbaar voor Lightning magic.

Ook kom je nog twee Smoggers tegen. Ook die zijn kwetsbaar voor Thunder, Thundara of Thundaga. Pas wel op voor hun smog. Bij een latere playthrough slacht je ze met gemak af.

Hoe kies je tussen Aeriths jurken?

Wanneer de kinderen gered zijn, begeleid je ze terug naar Oates in de schuilplaats. Net zoals bij Wymer eerder krijg je eerst toegang tot drie side quests, maar zijn er zes in totaal. De keuze van de Aeriths jurk hangt in dit geval af van het aantal quest dat je voltooit.

Dit zijn de opties:

 • Geen side quests voltooid: een normale jurk waarbij het lijkt alsof Aerith alleen haar jasje heeft uitgedaan (op de Wall Market is er zelfs een persoon die haar beledigt).
 • Drie side quests voltooid: een elegante flamingo roze jurk met rode accenten waarbij Aerith d'r haar wederom goed zit.
 • Zes side quests voltooid: een prachtige rode outfit waarmee ze de show steelt en tevens het meeste op de jurk uit de originele game uit 1997 lijkt.

Van alle quests is praten met het Moogle jongetje naast Oates het belangrijkste aangezien hij je manuscripts verkoopt.

Meer Final Fantasy 7 Remake tips
Ben je op zoek naar meer informatie over Final Fantasy 7 Remake? Lees dan onze guides over de Summon locaties en de beste Materia. Of ben je op zoek naar de katten voor de Lost Friends quest? Of de verschillende jurken voor Tifa, Aerith en Cloud? Ook leggen we je uit hoe de timer bij Scorpion Sentinel werkt. Succes met halen van de Platinum Trophy!

Hoe je alle jurken voor Cloud in Final Fantasy 7 Remake krijgt

Cloud in een jurk is natuurlijk hilarisch, maar om hem in drie verschillende jurken te krijgen is wel wat serieuze inspanning nodig.

Hier eerst wat belangrijke punten voordat we verder gaan:

 • Alles eindigt met Johnny die je naar Don Corneo brengt, Leslie die je de toegang weigert en Aerith die je tegen het lijf loopt en je naar The Honeybee Inn vergezelt.
 • Je dansvoorstelling heeft geen invloed op de keuze van je jurk. Wel krijg je bij tien 'great' in de tutorial cd nummer 26 en bij twintig 'great' in de show Andrea's Earning plus de Dancing Queen Trophy.
 • Na de massage van Madam M ga je naar het Colosseum en ga je elke keer het gevecht aan met Hell House. Neem dus genoeg Ether mee, gebruik Aerith als healer en stem je type spells op zijn ramen af.

Zo krijg je alle drie de jurken:

Hoe kies je voor Clouds zwart-grijze jurk?

Net zoals Aeriths meest eenvoudige jurk is dit de beloning voor zo goed als geen extra inspanningen. Dit zijn de stappen:

 1. Aan het begin van Chapter 9 rent Johnny je voorbij. Het maakt niet uit of je hem volgt.
 2. Later ga je naar de West Market om Chocobo Sam (van het trio) te ontmoeten die je eerder vertelde waar Tifa is. Hij daagt je uit voor een kop-of-munt. Het maakt niet uit wat je kiest.
 3. Later beland je bij Madam M. Zij biedt je een handmassage aan. Ook hier maakt je keuze niets uit.
 4. Tot slot ga je naar het Colosseum om te vechten. Wanneer je Hell House verslagen hebt, neemt Madam M, Aerith mee voor een makeover. Ga direct, dus zonder ook maar één side quest te voltooien, terug naar haar.

Kort samengevat: om deze jurk te bemachtigen, voer je in Chapter 9 geen enkele side quest uit.

Hoe kies je voor Clouds paars-witte jurk?

In tegenstelling tot de vorige jurk moet voor deze outfit specifieke keuzes gemaakt worden. Dit zijn de stappen:

 1. Aan het begin van Chapter 9 rent Johnny je voorbij. Negeer hem.
 2. Later ga je naar de West Market om Chocobo Sam (van het trio) te ontmoeten die je eerder vertelde waar Tifa is. Hij daagt je uit voor een kop-of-munt. Het is een nepmunt, dus zeg hem dat je niet geïnteresseerd bent.
 3. Later beland je bij Madam M. Zij biedt je een handmassage aan. Kies voor de duurste behandeling.
 4. Tot slot ga je naar het Colosseum om te vechten. Wanneer je Hell House verslagen hebt, neemt Madam M, Aerith mee voor een makeover. Voltooi de volgende drie quests: Burning Thighs, The Price of Thievery en Shears' Counterattack.

Wanneer je dit allemaal gedaan hebt, ga je terug naar Madam M en krijg je Clouds paars-witte jurk.

Let wel: deze side quests zijn eenvoudiger dan de meeste andere, maar tijdens je eerste playthrough door je relatief lage level wel wat lastiger.

Burning Thighs is een button mash minigame, in The Price of Thievery vecht je tegen Beck's Bandits en Shears' Counterattack neem je het in het Colosseum tegen Jury Rigged Cutter van de Corneo Cup finale op.

Hoe kies je voor Clouds blauw-zwarte jurk?

Bij de vorige jurk hing het vooral van de side quests van Madam M af, maar voor deze moet je bij Chocobo Sam zijn. Dit zijn de stappen:

 1. Aan het begin van Chapter 9 rent Johnny je voorbij. Volg hem en stem je met hem in (kies 'yeah') om zijn mini verhaallijn te voltooien.
 2. Later ga je naar de West Market om Chocobo Sam (van het trio) te ontmoeten die je eerder vertelde waar Tifa is. Hij daagt je uit voor een kop-of-munt. Hoewel het een nepmunt is en je sowieso verliest, kies je dit keer wel kop of munt.
 3. Later beland je bij Madam M. Zij biedt je een handmassage aan. Kies voor de goedkoopste behandeling.
 4. Tot slot ga je naar het Colosseum om te vechten. Wanneer je Hell House verslagen hebt, neemt Madam M, Aerith mee voor een makeover. Voltooi de volgende drie quests: Burning Thighs, Colosseum for a Dynamite Body en The Party Never Stops.

Voltooi de side quests en de blauw-zwarte jurk is helemaal voor jou.

Net zoals bij de andere personages vereist de derde jurk het meeste werk. Voor Cloud is het niet heel ingewikkeld allemaal, maar neemt het wel meer tijd in beslag. Daarnaast moet je ook nog eens op Johnny babysitten.

Burning Thighs heb je al eerder gedaan, maar de andere twee side quests nog niet. In plaats van Shears' Counterattack ga je in A Dynamite Body wel weer naar het Colosseum maar dan vecht je tegen twee vlammende Bombs. gebruik Ice magic en vermijd frontale aanvallen van voren.

The Party Never Stops vervangt The Prince Of Thievery. Hierin gaan jij en Johnny naar diverse locaties die duidelijk aangegeven zijn, alleen de laatste opdracht is onduidelijk. Het medicijn breng je naar de oude man in de karaokebar die zijn 'inspiratie' (lees: VIP-kaart voor The Honeybee Inn) verloren is.

Nadat je alle drie de side quests voltooid hebt, ga je terug naar Madam M. Dan doorloop je de stappen 'Johnny, Leslie, Aerith, Andrea' om zo Clouds laatste jurk te bemachtigen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Final Fantasy VII Remake

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties