Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy 16 release in zomer 2023

Ook nieuwe trailer uitgebracht.

Final Fantasy 16 wordt in de zomer van 2023 uitgebracht. Dat bevestigde Square Enix tijdens de laatste State of Play-presentatie. De ontwikkelaar bracht meteen ook een nieuwe trailer uit die meer inzicht geeft in het verhaal van de game.

In de trailer ligt een sterke focus op de gekende Summons. In Final Fantasy 16 staan deze gekend als Eikons en we zien Phoenix, Titan, Garuda, Ramuh, Shiva, Odin, Bahamut en Ifrit passeren. Hun namen worden ook gezongen in de achtergrondmuziek.

Cover image for YouTube videoFinal Fantasy XVI - State of Play June 2022 Dominance Trailer | PS5 Games

Het lijkt erop dat de hoofdpersonages van Final Fantasy 16 elk een sterke link hebben met deze Eikons, en de rol van 'Dominant of Eikon' hebben. In de trailer zien we hoe deze giganten tegen elkaar vechten maar ook hoe hoofdpersonage Clive het opneemt tegen soldaten en daarbij Eikonic Strikes gebruikt die gebaseerd zijn op Ifrits krachten.

In de trailer kregen we ook meer info over de setting, die terugkeert naar een eerder middeleeuwse fantasy met politieke intriges en oorlogen tussen naties.

Het is nog een jaar wachten op Final Fantasy 16. De game komt al zeker naar PS5, een Xbox- of pc-release is nog onduidelijk.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Final Fantasy XVI

PS5

Related topics
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties