Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy 16 release met zes maanden uitgesteld

Vanwege Covid-19.

Vanwege de aanhoudende coronapandemie zal het ontwikkelingsproces van Final Fantasy 16 zes maanden langer duren. Dat meldt producent Naoki Yoshida op Twitter. Een concrete releasedatum geeft Yoshida voorlopig niet.

Yoshida beloofde een tijd geleden dat hij voor het einde van 2021 meer informatie zou onthullen over Final Fantasy 16. Hij kan die belofte echter niet nakomen omdat de aanhoudende coronapandemie ervoor zorgt dat medewerkers van Square Enix nog steeds van thuis moeten werken. Dat laatste bemoeilijkt de communicatie met het hoofdkantoor en daardoor raken bepaalde assets niet tijdig klaar.

Om al die redenen laat Square Enix weten dat hij "de game met een half jaar uitstelt" en dat hij in de lente van 2022 een grote aankondiging over Final Fantasy 16 gaat doen.

Volgens geruchten stond de Final Fantasy 16 oorspronkelijk op 16 juni 2022 gepland. Als dat gerucht klopt, zou de game na het uitstel pas ten vroegste op 16 december 2022 uitkomen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties