Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy 15 Platinum Demo - 10 dingen die je moet weten

We speelden de demo alvast.

Sinds vandaag is er een nieuwe demo te downloaden voor Final Fantasy 15. Square Enix heeft de zogeheten Platinum Demo zonder aankondiging vooraf losgelaten in de PlayStation Store en de Xbox Games Store. Dit kun je er van verwachten.

1. Je speelt een losstaand verhaal als jonge Noctis

De Platinum Demo is geen onderdeel van de hoofdgame, maar een losstaand verhaal. Hierin speel je als de jonge Noctis, die wakker wordt in een droomwereld en zijn weg terug moet vinden. Je partner daarbij is je droomgids Carbuncle, wel bekend uit eerdere Final Fantasy-games.

2. De framerate is een stuk stabieler dan Episode Duscae

Wanneer je Episode Duscae vorig jaar hebt gespeeld, dan is de Platinum Demo op het gebied van framerate een verademing. Over het algemeen wordt hier wel een stabiele 30 frames per seconde gehaald. Dat zorgt ervoor dat je tijdens de gevechten meer controle hebt. Maar...

3. Het vechtsysteem is nog erg chaotisch

... Tijdens de demo neem je het als volwassen Noctis op tegen een Iron Giant en daar stort de framerate weer als een kaartenhuis in elkaar. Het vechtsysteem is daardoor een stuk chaotischer dan je zou willen, en je wordt vaak geraakt omdat je tegenaanvallen niet goed kunt timen.

4. Maar de graphics zijn grensverleggend

Daar staat tegenover dat je grafisch niet weet wat je ziet. De Final Fantasy-games staan al langer bekend om hun grensverleggende graphics en Final Fantasy 15 zet die traditie voort. Dat zie je niet alleen terug in de animatie en de physics, maar ook in de details van de omgevingen. Screenshots doen het nauwelijks eer aan.

5. Je transformeert in auto's en monsters

Gedurende de demo pik je glimmende kristallen op, die speciale knoppen ontgrendelen. Wanneer je er op staat, transformeer je bijvoorbeeld in verschillende wagens en monsters. Maar sommige zorgen er ook voor dat het ineens gaat regenen, of dat het nacht wordt.

6. Deze speelgoedhamer wordt je beste vriend

Wedden? Niets in de demo geeft meer voldoening dan vijanden met een luide *squeek!* op hun kop te slaan. Hoewel...

7. Maar de Warp Strike is het echte paradepaardje

Noctis kan tijdens gevechten via zijn Warp Strike vrij teleporteren naar hoger gelegen plaatsen. Hij gooit zijn zwaard en vliegt er dan pijlsnel achteraan. Dat ziet er niet alleen stoer uit, je kunt ook terug-warpen om vijanden te verrassen en ze omver te beuken. Terwijl ze duizelig op de grond liggen, kun jij lekker op ze in rammen. Krijg je daar ooit genoeg van?

8. Een stad om nu al in te verdwalen

Final Fantasy 15 heeft wat goed te maken op het gebied van steden en dorpen. Als de Platinum Demo een goeie indicatie geeft, dan zit het hiermee wel snor. Zelfs in dit kleine deel van de stad kun je al verdwalen, en er zijn veel geheimpjes te ontdekken in de verschillende verborgen steegjes.

9. De demo is erg kort

Je bent er in een half uurtje wel doorheen. Hooguit.

10. De game is direct vanuit het hoofdmenu te bestellen

Square Enix laat er geen gras over groeien: deze demo is eigenlijk een veredelde commercial. Nadat je de demo hebt uitgespeeld, krijg je de vraag of je Final Fantasy 15 alvast wilt bestellen. En die optie is ook prominent aanwezig in het hoofdmenu.

De releasedatum van Final Fantasy 15 is vastgesteld op 30 september 2016. De game lanceert dan na meer dan tien jaar in ontwikkeling te zijn geweest, voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Final Fantasy XV

PS4, Xbox One, PS3

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties