Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy 14 tijdelijk niet langer te koop

Servers kunnen de populariteit niet aan.

Square Enix schort de verkoop van Final Fantasy 14 tijdelijk op. Sinds de release van de Endwalker-uitbreiding twee weken geleden kampen de servers met enorme wachttijden door de instroom van nieuwe spelers. Producer en director Naoki Yoshida verontschuldigt zich voor het ongemak en belooft snel beterschap.

Het stopzetten van de verkoop moet het voor bestaande spelers eenvoudiger maken om in te loggen. De stopzetting zal in de loop van de komende dagen doorgevoerd worden in de verschillende webwinkels. Wie de basisgame al bezit, kan wel nog steeds alle DLC en uitbreidingen kopen.

Bestaande Free Trial-spelers zullen dan weer enkel 's ochtends vroeg en 's avonds laat kunnen inloggen, en het is bovendien niet langer mogelijk om nieuwe Free Trial accounts aan te maken

Bekijk op YouTube

Daarnaast belooft Yoshida ook compensatie voor bestaande spelers. Eerder hadden die al 7 dagen extra Game Time gekregen, en daar komen nu nog eens 14 dagen bij. Ten slotte bevestigt de director ook dat de release van patch 6.05 - die de nieuwe Pandæmonium: Asphodelos (Savage) raid bevat - nog steeds gepland staat voor 4 januari.

Bovenstaande aanpassingen zullen volgens Yoshida echter niet meteen alle problemen oplossen. Sinds deze zomer zoekt de ontwikkelaars ook naar nieuwe datacentra om extra servers op te zetten, maar die zoektocht wordt enorm bemoeilijkt door de wereldwijde coronapandemie en het tekort aan bepaalde hardware.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties