Skip to main content

Final Fantasy 14: Shadowbringers introduceert Hrothgar-ras en Dancer-job

Gemengde reacties vanuit de community.

Square Enix kondigt tijdens het jaarlijks terugkerende Fan Festival voor Final Fantasy 14 aan dat de Shadowbringers-uitbreiding een nieuw ras introduceert, de katachtige Hrothgar. Bij dit ras is er geen genderkeuze. Hrothgar zijn altijd mannelijk, terwijl de eerder onthulde Viera altijd vrouwelijk zijn.

Ook nieuw is de Dancer-job, de tweede nieuwe job van Shadowbringers naast Gunbreaker. Dit is een ranged dps-klasse, die dus van een afstand aanvalt. Ook heb je als Dancer toegang tot support-vaardigheden om je teamleden te buffen.

Vanuit de Final Fantasy 14-community zijn de reacties op beide toevoegingen gemengd. Men hoopte op mannelijke Viera en daarnaast dat de Dancer een healer zou zijn. Volgens spelers is de balans tussen dps-jobs en healer-jobs zoek, waardoor lange wachtrijen ontstaan bij het samenstellen van teams voor dungeons.

Shadowbringers verhoogt de level cap van 70 naar 80, en quests spelen zich onder andere af in de nieuwe steden The Crystarium en Eulmore. Een van de omliggende gebieden is Lakeland. Tevens zijn er nieuwe beast tribes, waaronder de dwergen vallen.

Bekijk op YouTube

De nieuwe raid heet Eden en is te spelen in teams van acht. Veel is daar verder nog niet over bekend, behalve dat Tetsuya Nomura bij het ontwerpen ervan betrokken is. Mogelijk verwijst Eden naar de gelijknamige summon uit Final Fantasy 8.

De Final Fantasy 14: Shadowbringers-release is op 2 juli. Wie een pre-order plaatst, krijgt al op 28 juni toegang.

Read this next