Skip to main content

Final Fantasy 14 job actions en gameplay updates getoond

Plus meer Endwalker details.

Tijdens de meest recente Letter From The Producer heeft producent en regisseur Naoki Yoshida updates over de Final Fantasy 14-uitbreiding Endwalker gedeeld.

Tijdens de livestream deelde 'Yoshi-P' de aanpassingen voor alle jobs die Endwalker met zich meebrengt, waaronder nieuwe skills die je tijdens de klim van level 80 naar level 90 verdient. In de Job Action trailer zijn de visuele effecten van deze skills te zien, alsook een glimps van hoe ze feitelijk werken.

Bekijk op YouTube

Tijdens de ongeveer zes uur durende live letter is er nog meer gedeeld. Zo wordt de Summoner aangepast zodat je niet langer hoofdzakelijk met debuffs vecht en krijgen alle healers single target-buffs. Ook krijg je aan het eind van Normal en Extreme Trials nu een wapenkist zodat je eenvoudiger aan je gewenste loot komt.

De UI krijgt ook een update, waaronder meer aanpassingsmogelijkheden. Daarnaast zijn HQ item drops van onder andere vijanden verwijderd in een poging om de inventaris van spelers minder te vervuilen. Crafters kunnen wel nog altijd hun eigen HQ items produceren, dus het systeem wordt niet volledig verwijderd.

Tot slot gaan er nog een aantal evenementen van start van nu tot de lancering van Endwalker. Van nu tot 18 oktober keert het Final Fantasy 15 event terug, waar je de Regalia Type-G kunt ontgrendelen. Daarna start het Dragon Quest X-evenement, waar je verschillende cosmetische items uit het Dragon Quest-universum verdient.

Final Fantasy 14: Endwalker komt op 23 november 2021 uit voor pc, PlayStation 4 en PlayStation 5. Bestel je de game vooraf, kun je vanaf 19 november al van start. Final Fantasy 14 heeft een gratis proefversie waarmee je tot het einde van de eerste uitbreiding, Heavensward, kunt spelen.

De volledige Letter From The Producer LIVE Part LXVI is op YouTube te bekijken.

Read this next