Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Filmstudio Lionsgate werkt samen met Telltale aan 'Super Show'

Is zowel interactief als gescript.

Telltale-baas Kevin Bruner laat weten dat de ontwikkelaar samen met filmstudio Lionsgate aan een 'Super Show' werkt.

Bruner doet deze uitspraak in een interview met het Amerikaanse blad Entertainment Weekly. Telltale is samen met Lionsgate een nieuwe franchise aan het ontwikkelen die tv met gameplay combineert.

"Het is ons doel om een een product te ontwikkelen dat zowel een Golden Globe als een Game of the Year kan winnen", aldus Bruner. "Elke aflevering van onze nieuwe show is een pakket dat bestaat uit interactieve en gescripte componenten. Je hebt zelf de keus hoe je elke aflevering beleeft".

Lionsgate-baas Jon Feltheimer en voormalige Electronic Arts-baas John Riccitiello zijn tevens toegetreden tot de raad van bestuur van Telltale. Beiden zijn lovend over de verdiensten van de ontwikkelaar. "De games van Telltale combineren lineaire verhaallijnen en gameplay op een unieke en verfrissende manier", zo schrijft Riccitiello.

Lionsgate was in het verleden verantwoordelijk voor films als Twilight, The Hunger Games en Divergent. Telltale werkt op dit moment aan nieuwe afleveringen van Telltale's Game of Thrones en Tales from the Borderlands.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties