Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Filmpje rond uitgestelde Final Fantasy lekt

Westerse dev. GRIN werkte eraan.

Binnen twee maanden komt Final Fantasy XIII eindelijk uit in Europa, en dat zullen we geweten hebben. Toch zag het er even naar uit dat we voor de lancering van deeltje dertien nóg een andere Final Fantasy hadden mogen verwelkomen. Ontwikkelaar GRIN, de studio verantwoordelijk voor Bionic Commando, werkte namelijk aan "Project Fortress". Deze titel zou zich na de gebeurtenissen uit Final Fantasy XII: Revenant Wings (een DS-game) afspelen en moest de reeks injecteren met een verse dosis actie en avontuur.

GRIN ging echter failliet en het project verdween in de prullenmand...of dat dachten we toch. Vandaag is er voor het eerst een filmpje op het internet verschenen waarin we Fortress in beweging zien. Grafisch ziet het er allemaal erg mooi uit, al valt er verder niet veel zinnigs te zeggen over de footage.

Belangrijker is dat er geruchten de ronde doen dat de game van GRIN nog steeds in het geheim in ontwikkeling is, meer bepaald binnen de kantoren van Eidos Montreal. Die studio kocht Square Enix, de eigenaar van de Final Fantasy reeks, een tijdje terug op. Bovendien gaven beide partijen ook al toe dat ze aan het samenwerken zijn om een nieuwe game uit de grond te stampen. Zou het kunnen gaan om de Westerse versie van Final Fantasy XII?

We houden jullie op de hoogte!

Getagged als

Reacties