Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Filmmaker del Torro in gesprek met THQ

Guillermo binnenkort gamesindustrie in.

Het is al langer geen geheim meer dat Guillermo del Torro, de man die ons topfilms als Pan's Labyrinth en Hellboy bracht, plannen heeft om binnen de wereld van de videogames in de komende jaren zijn debuut te maken. Wat voor spel we van hem mogen verwachten is nog niet geweten, maar volgens de LA Times zal de man alvast gaan samenwerken met uitgever THQ.

Danny Bilson, het sympathieke kopstuk bij THQ, liet een tijdje terug weten dat zijn bedrijf enkele grote aankondigingen achter de hand had. Mocht del Torro daadwerkelijk samenwerken het bedrijf dat ons titels als Red Faction, UFC Undisputed, de Blob en Darksiders brengt, dan zou dat zeker kunnen doorgaan als een zogenaamde "megaton"! Voorlopig wil THQ echter niets bevestigen, nog ontkennen.

Een tijd terug liet THQ nog weten dat ze samen met niemand minder dan Tomonobu Itagaki, bekend van onder andere Ninja Gaiden en Dead or Alive, het spel Devil's Third zouden uitbrengen. Eurogamer.be mocht de man reeds aan de tand voelen omtrent zijn nieuwe game, en we kunnen nu al zeggen dat het allemaal erg interessant klinkt.

Guillermo del Torro werkt momenteel mee aan maar liefst 11 aankomende films. Waar hij de tijd vandaan zal halen om daarnaast ook nog wat games te maken blijft voor ons een mysterie.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties