Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Filmfestival Oostende komt eraan

En er zijn vette games te spelen!

Films, strips, muziek, games, ze liggen tegenwoordig allemaal zo dicht bij elkaar dat de ene vorm van entertainment niet meer zonder de andere kan leven. Misschien daarom dat er op het aankomende filmfestival in Oostende dit jaar een heleboel rond gaming te doen zal zijn. De organisatoren geven bezoekers niet enkel de kans om gloednieuwe spellen als Star Wars: The Force Unleashed en MotorStorm Pacific Rift onder de noemer XL Gaming op een heus bioscoopscherm te spelen, er zullen ook enkele exclusieve avant-premières plaatsvinden in de Belgische badstad.

Speciaal ter gelegenheid van het filmfestival zullen internationale ontwikkelaars naar Oostende worden gehaald om hun nieuwste games voor te stellen. Zo zal het Amerikaanse Volition Saints Row 2 én Red Faction: Guerilla aan het publiek komen voorstellen en brengt LucasArts een bezoek aan België om The Force Unleashed met behulp van echte Stormtroopers en, hoe kan het ook anders, Darth Vader op ons los te laten.

Als dat nog niet genoeg was zal er tijdens het filmfestival te Oostende ook een XL Gaming Competitie rond Race Driver GRID lopen en zullen professionele bedrijven als Groep T en Eyetronics presentaties geven over hoe het ontwikkelen van een videospel in de praktijk verloopt. En dan hebben we onder het motto 'save the best for last' nog niet eens laten weten dat een stelletje rockende bekende Vlamingen aan de slag zullen gaan met Guitar Hero: World Tour op een echt podium. Gelukkig krijgt iedereen daarna zelf ook nog de kans om plaats te nemen achter de drums, een microfoon vast te grijpen of een gitaar rond de hals te snoeren...als je dat instrument bij het einde van je nummer maar niet stuk gaat slaan op het hoofd van zo'n bekende Vlaming.

Het Filmfestival van Oostende zal van 28 augustus tot 6 september plaatsvinden. Voor meer informatie over inschrijvingen en nog veel meer kun je terecht op deze website of je leest alles over de games op het festival in deze PDF file met informatie.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties