Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Film Gears of War in de problemen

Regisseur gaat weg en gesnoei in budget.

Heel wat filmnieuws vandaag op Eurogamer. Net nog bleek dat de film rond de Professor Layton reeks richting Europa zou komen, en nu krijgen we te horen dat de Gears of War film in de problemen zit. Tenminste, zo klinkt het ons in de oren.

Allereerst blijkt dat Len Wiseman, de verantwoordelijke regisseur die eerder al 'Live Free or Die Hard' en 'Underworld' maakte, het project verlaten heeft om al zijn tijd te stoppen in de productie van een andere prent genaamd 'Nocturne'. Daar bovenop zou het budget dat vrijgemaakt was om de Gears of War film op te nemen - zo'n slordige honderd miljoen dollar - serieus naar beneden gehaald zijn waardoor het resultaat er "minder episch" uit zal zien. Het plot zal nu meer een "rechttoe rechtaan invasieverhaal" worden.

Dat klinkt niet al te rooskleurig, en dat terwijl Cliffy B., de geestelijke vader van de Gears of War reeks, binnenkort aanwezig zal zijn in de Jimmy Fallon's Late Night Show om daar een nieuwe game aan te kondigen. De kans is groot dat het om Gears of War 3 zal gaan.

Reacties