Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA op een schijfje binnenkort voorbij?

EA's Peter Moore ziet het alvast zitten!

Redacteur Maaten kwam een tijdje terug in zijn review tot de conclusie dat FIFA 11 een meer dan degelijke game is, maar voegde ook toe dat "de manier waarop EA elk jaar hetzelfde bedrag vraagt voor (kleine) vernieuwingen niet echt te rechtvaardigen valt". Wel Maarten, het ziet ernaar uit dat Peter Moore, het kopstuk bij EA Sports, het grotendeels met je eens is!

De man laat vandaag namelijk weten dat hij denkt dat FIFA in de toekomst minder disc-based zal worden, maar eerder deel zal uitmaken van een continue evoluerende online serie. "Het is onze taak om een persistente wereld aan te bieden. Soms aan de hand van een schijfje, misschien via sociale netwerken, of in de cloud, wie zal het zeggen," vertelde Moore tijdens een interview over FIFA. "Het maakt niet uit waar je bent, er moet altijd een FIFA-ervaring voor je beschikbaar zijn."

Moore denkt wel nog dat we minstens nog vijf jaar FIFA's op schijfjes te zien zullen krijgen. "Maar inderdaad, ik denk dat er een tijd op komst is waarin we FIFA steeds minder vaak op een schijfje te zien zullen krijgen, maar de de serie zal evolueren naar een ervaring die we hele hele jaar door aanbieden en updaten," aldus Peter van EA Sports.

Hoe het betalingsmodel dan in elkaar zal zitten blijft ook voor Moore een raadsel, maar we zijn er zeker van dat EA er wel een oplossing voor zal vinden! Wij zijn alvast blij om te horen dat er nog steeds nieuwe initiatieven genomen rond FIFA, want ook wij vinden het wat straf om jaar in jaar uit opnieuw de volle pot te moeten betalen voor enkele kleine updates.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties