Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA heet vanaf volgend jaar waarschijnlijk EA Sports FC

Merknaam aangevraagd.

Vorige week maakte Electronic Arts bekend dat FIFA vanaf volgend jaar waarschijnlijk een naamsverandering krijgt, en intussen zijn er ook sterke vermoedens over die mogelijke nieuwe naam. Het bedrijf heeft recent immers zowel in Europa als in het Verenigd Koninkrijk de merknaam 'EA Sports FC' aangevraagd.

De aanvragen bij het Intellectual Property Office van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk dateren van 1 oktober. Het gaat in beide gevallen om 'computer game software'. Tenzij EA dus nog aan een volledig nieuwe sportgame werkt, kan het over weinig anders gaan dan de nieuwe merknaam voor FIFA.

Er is echter nog een andere mogelijkheid. Analisten vermoeden immers dat er een kans bestaat dat EA gewoon de internationale voetbalbond onder druk probeert te zetten om zo in de toekomst minder te moeten betalen voor de merknaam. Veel voetbalfans associëren de naam FIFA tegenwoordig immers eerder met de game dan met de organisatie.

Er is dus een kans dat FIFA 22 de laatste game met die naam is. Ben je benieuwd naar onze mening over die game, dan lees je hier onze FIFA 22 review.

Vorige week kon je ook al lezen dat concurrent eFootball momenteel de laagste Steam user rating ooit heeft.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties