Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA eist 1 miljard dollar van Electronic Arts

Dure licentie.

Voetbalorganisatie FIFA vraagt Electronic Arts 1 miljard dollar voor een verlenging van de FIFA-licentie, aldus een bericht in de New York Times.

Een van de redenen voor de prijsstijging is omdat EA en FIFA maar geen akkoord bereiken over wat de ontwikkelaar met de licentie mag doen. Zo wil EA de licentie inzetten voor toernooien, highlights van voetbalmatches en de verkoop van digitale goederen en NFT's. FIFA wilt echter dat de ontwikkelaar zich beperkt tot het maken van een game, zonder extra verdienmodellen.

Het huidige contract tussen beide partijen loopt tot het einde van het WK in Qatar, waarna er hoogstwaarschijnlijk geen verlenging plaats zal plaatsvinden. FIFA overweegt dan ook om de licentie aan andere partijen zoals Epic Games te verkopen.

EA heeft ondertussen al laten weten dat hun FIFA-games vanaf volgend jaar waarschijnlijk EA Sports FC heten. Zal vast een stuk goedkoper zijn.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 22

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.
Reacties