Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 23 verkoopt voorlopig 10% beter dan zijn voorganger

Laatste thuismatch.

Electronic Arts heeft zijn financiële resultaten voor het afgelopen kwartaal bekendgemaakt. Een opvallende vaststelling daarbij is dat FIFA 23 voorlopig 10% meer exemplaren heeft verkocht dan zijn voorganger. Ook FIFA Ultimate Team doet het dit jaar bijzonder goed en heeft al 6% meer spelers gelokt.

Vermoedelijk biedt de wereldbeker van eind dit jaar een verklaring voor de goede verkoopcijfers. Vanaf volgende week is immers de FIFA 23 World Cup update beschikbaar. ook het feit dat dit de laatste voetbalgame van EA onder de naam FIFA wordt, kan de extra aandacht voor de game verklaren.

Cover image for YouTube videoFIFA 23 | Official FIFA World Cup Deep Dive Trailer

Toch is er ook minder goed nieuws voor de aandeelhouders van EA. Er is het afgelopen kwartaal immers minder winst geboekt dan andere jaren. Vooral Madden NFL 23 heeft duidelijk minder verkocht dan zijn voorganger. Toch is er volgens Chris Suh van EA geen reden tot paniek en was 'Q2 opnieuw een sterk kwartaal'.

De komende maanden kan EA zijn winst nog wat verder opkrikken met de Need For Speed Unbound release. Ben je benieuwd naar onze mening over de allerlaatste FIFA? Hier vind je de FIFA 23 review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 23

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties