Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 23 release - Waar en wanneer FIFA 23 kopen

Update: vanaf nu speelbaar.

Terwijl voor de reguliere voetbalcompetities weer een nieuw seizoen van start gaat, lopen miljoenen digitale voetbalvirtuozen zich alvast warm voor het nieuwste FIFA-deel. Ontwikkelaar EA Sports zet dit jaar onder meer in op HyperMotion 2-technologie, cross-play, damesclubvoetbal en WK-upgrades.

Voor het zover is, wil je natuurlijk alles over de FIFA 23 releasedatum weten en wat je bij een pre-order van onder meer de Ultimate Edition kunt verwachten. Of wanneer je nog twijfelt over een consoleupgrade: is er wederom Dual Entitlement? Zoek in ieder geval niet verder, want op deze pagina lees je alles wat je over FIFA 23 kopen moet weten.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoFIFA 23 Reveal Trailer | The World’s Game

FIFA 23 release - Wanneer komt de game uit?

Noteer maar alvast in je agenda: de wereldwijde release van FIFA 23 is 30 september 2022. De voetbalgame komt dan uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en Stadia. Tevens komt er ook een FIFA 23 Legacy Edition voor de Switch, maar op het moment van schrijven is de definitieve releasedatum daarvan nog onzeker. De Switch-versie is net als vorig jaar qua gameplay en features nagenoeg identiek aan de vorige FIFA-game, maar krijgt wel een update op het vlak van spelers, clubs, tenues en competities.

Zoals gebruikelijk met EA-games kun je ook al iets eerder met de voetbalgame aan de slag. Wanneer je een pre-order op de Ultimate Edtion plaatst, krijg je voor early access tot FIFA 23. Met die editie kun je vanaf 27 september de game spelen. Ook met EA Play en EA Play Pro krijg je drie dagen eerder toegang tot de game, hoewel je bij de eerste abonnementsvorm maximaal tien uur toegang tot de game krijgt.


FIFA 23 pre-order - Wat krijg je in de Ultimate Edition?

Er zijn net als vorig jaar twee edities van FIFA 23: naast de Standard Edition is er de Ultimate Edition. Wanneer je een pre-order plaatst, krijg je daarnaast een aantal voordelen.

FIFA 23 Standard Edition

 • game (fysiek/digitaal)
 • FUT Team of the Week 1-speler *
 • Kylian Mbappé-leenitem voor 5 FUT-wedstrijden *
 • FUT Ambassadeur-leenspelerkeuze voor 3 FUT-wedstrijden *
 • Carrière Talent van eigen bodem (lokale jeugdspeler met Wereldklasse-potentieel) *

FIFA 23 Ultimate Edition

 • game (digitaal)
 • Dual Entitlement
 • FIFA World Cup FUT Hero-speleritem op 11 november **
 • early access vanaf 27 september *
 • 4600 FIFA-punten *
 • FUT Ones to Watch-item op 30 september *
 • FUT Team of the Week 1-speler *
 • Kylian Mbappé-leenitem voor 5 FUT-wedstrijden *
 • FUT Ambassadeur-leenspelerkeuze voor 3 FUT-wedstrijden *
 • Carrière Talent van eigen bodem (lokale jeugdspeler met Wereldklasse-potentieel) *

* alleen bij pre-order
** alleen bij pre-order vóór 11 augustus

De FIFA 23 Ultimate Edition cover art valt niet bij iedereen in de smaak.

Hier kun je FIFA 23 bij Bol.com kopen.


FIFA 23 Dual Entitlement - Kun je de game gratis upgraden?

Net als voor de vorige editie biedt Electronic Arts voor FIFA 23 zogeheten Dual Entitlement (Dubbele Versie) aan. Dat houdt in dat je de voetbalgame gratis kunt upgraden naar de nieuwste generatie consoles. Let op dat het daarbij alleen om dezelfde consolefamilie gaat: van PlayStation 4 naar PlayStation 5 en van Xbox One naar Xbox Series X/S. Daarnaast geldt Dual Entitlement alleen voor de Ultimate Edition en niet voor de Standard Edition. Je hebt na de upgrade toegang tot beide PlayStation-versies óf beide Xbox-versies. Bij de upgrade tot slot wordt alleen de voortgang van FIFA Ultimate Team (FUT) en FIFA Volta meegenomen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 23

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties